![]() |
|
|||||||
| Diğer Spor Aktiviteleri Tenis, yüzme, atletizim vb... konu ve yorumlarınızı burada paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Michael Schumacher: Bırakıyorum Ferrari pilotu Michael Schumacher, Formula 1’e bu sezon sonunda veda edeceğini açıkladı. Ferrari takımı, sezon sonu veda edecek olan Schumacher'in yerine, Kimi Raikkonen'in yarışacağını açıkladı. Formula 1’de sezonun bitimine 3 yarış kala koşulan İtalya GP’sini kazanan ve pilotlar sıralamasında Fernando Alonso ile farkı 2’ye indiren Ferarri pilotu Michael Schumacher, bu sezon sonunda F1’e veda edeceğini açıkladı. Monza’da kariyerinin 90. zaferini elde eden ve yarış sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan Schumi, "Benim geleceğim hakkında uzun süredir tartışmalar yaşanıyor. Benim karar vermem uzun sürdü ve doğru anın gelmesini bekledim. Doğru zamanın şimdi olduğunu düşünüyorum ve takımla birlikte yaptığımız toplantıların ardından, yarışlardan çekilme kararı aldım” dedi. "MONZA'DA SON YARIŞIMDI" Schumacher, "Bu benim son Monza yarışımdı ve bu şekilde bitirmek çok güzel oldu. Son derece özel bir gündü" dedi. Schumi, "30 yıldan fazla içinde yer aldığım motorsporları dünyası, bana çok şey verdi. Her anını çok sevdim ve bunlar yaşamımı özel yapan anlardı. Bu süreçte bana büyük destek olan aileme teşekkür ediyorum. Onlar olmadan bu sporda ayakta kalamazdım ve bu performansı göstermezdim" diye konuştu. Takıma da teşekkür eden Schumacher, "Çok dost edinidiğim takımla artık çalışmamak zor olacak. Felipe için de benim karar vermem önemliydi. Onun iyi bir performansı var ve takıma katkı yapıyor. O da geleceğine karar vermeli. Onun için ben kararımı geciktirmemeliydim" dedi. Ferrari’den yapılan açıklamada da, gelecek sezon takımda, sözleşmesi 2008'e kadar uzatılan Felipe Massa ile birlikte Kimi Raikkonen’in yarışacağı belirtildi. BAŞARI DOLU BİR KARİYER İlk 2 dünya şampiyonluğunu, 1994 ve 1995 yıllarında Benetton Takımı ile kazanan 37 yaşındaki tecrübeli pilot, 2000-2004 yıllarında Ferrari'de 5 kez üst üste dünya şampiyonu oldu. Kariyerine bir çok zafer sığdırarak Formula 1 hayranlarının efsane ismi olmayı başaran Alman pilotun rekorları şöyle: Dünya şampiyonlukları: 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 ve 2004'de olmak üzere 7 kez Kazandığı yarış sayısı: 90 Birinci bitirdiği sıralama turu sayısı: 68 Bir sezonda kazandığı en çok yarış sayısı: 13 (2004) Bir sezonda üst üste kazandığı Grand Prix sayısı: 7 (2004) En hızlı tur zamanı sayısı: 75 Tek sezonda topladığı en yüksek puan: 148 (2004) Podyuma çıkış sayısı: 153 Elde ettiği ikincilik sayısı: 43 En fazla kazandığı pist: 8 (Fransa Grand Prix'sinde) Pole position ile kazandığı yarış sayısı: 40 'Sıralama turu, yarış birincisi ve en hızlı tur' unvanlarını aynı anda aldığı yarış sayısı: 22 En çok üst üste podyuma çıkış sayısı: 19 (2001-2002) |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Teşekkürler Dila Verdiğin Bilgiler İçin Ellerine Sağlik Sağol.... |
|
|
|