Tüm Versiyonu Göster : Dini Sualleriniz ve Bildiğimiz Cevaplar...
Evet yanlış Duymadınız Tüm suallerinizi sorabilirsiniz Bekliyorum...Aklınıza gelen soruları yazın er ya da geç cevab gelecektir...Bekliyorum...;)
Selamun aleykum.Hayvanlara eziyet etmek dövmek günahtır.Biz o zaman hayvanlara buyruklarımızı nasıl yaptıracağiz ve ya nasıl terbiye edeceğiz.:41: :41:
Selamun aleykum.Hayvanlara eziyet etmek dövmek günahtır.Biz o zaman hayvanlara buyruklarımızı nasıl yaptıracağiz ve ya nasıl terbiye edeceğiz.:41: :41:
Aleykum selam.Hayvanlarda akıl yoktur.Dayak veya ceza istenmeyen davranışı yok eder.Fakat hayvanlarda akıl olmadığı için bu onlara zulüm olur.
Onları severek ve yiyecekle istenilen davranışlar yaptırılmalıdır
oguzhan9292
20-03-2007, 14:09
saol kardeş böyle bir konu açman çok güzel
Sizde sağolun sorularınızı bekliyorum...
saygıner
24-03-2007, 20:44
size bir sorum olacak benimde islami bilgim çok ama insan bazı sorulara cevap bulamıyor annesi babası meşru olan bir çocuk yaşadığı her saniye için nasıl bir konumda olur günahkarmı nasıl olur veledi zina olan bu çocuk evliliği nasıl olur namaz kılsa sevap yazılırmı nasıl olabilir aydınlata bilirmisiniz
Kanuni45
25-03-2007, 01:24
Dinde hiç bir zaman için babanın ve annenin günahını evlatları çekmez, Allah kimsenin rengine, mevkisine veya cinsiyetine bakmaz ancak takvasına bakar....
helal olsun arkadaslar basarilarinizin devamini beklerim benimde
aklimda kalan bir soru ;
oldukten sonra
kiyamet kopana kadar ruhlarimiz ne olacak bilgi verirseniz sevinirim
{bu cevabi hicbir sitede bulamadim}
ZiYANKAR
25-03-2007, 13:46
aklimda kalan bir soru ;
oldukten sonra
Aynen abi bende bu soruyu çok merak ediyordum...
aklimda kalan bir soru ;
oldukten sonra
Kardeş bu soruna cevab olabilir ama değilse daha başka cevablar bulabilirim.
KABİR HAYATI
İnsan ölüp de kabre konduğu andan, kıyametin kopmasına kadar geçen zamana ‘kabir hayatı’ denir.
Kabir hayatının bir adım öncesi dünya, bir adım sonrası âhiret hayatıdır. Kabir hayatı, dünya ile âhiret arasında bir engel oluşturduğu için ona ‘berzah hayatı’ da denir.
Bir bakıma kabir, âhiret hayatının çeşitli duraklarının ilkidir.
Kabirdeki imtihanı kolayca veren, ondan sonraki menzilleri daha kolay geçer. Bu ilk imtihanı veremeyen kimsenin kabir hayatı son derece korkunçtur.
KABİRDEKİ SORGU
Kabre konan her insan, Münker ve Nekir melekleri tarafından hesaba çekilir. Bu sorgulama şöyle olur:
Defin işi bitip de eş, dost ve aile fertleri mezardan birer birer ayrılırken, kabirde yalnız başına kalan kimse onların ayak seslerini işitir.
O sırada biri Münker, diğeri Nekir diye anılan siyah tenli, mavi gözlü iki melek gelir; ölen kimseyi oturtur, Müslüman olup olmadığını anlamak için “Rabbin kim? Hangi dindensin?” diye sorarlar. Müslüman ise “Rabbim Allah; dinim İslâm” diye cevap verir.
Bir de Resûl-i Ekrem hakkında ne düşündüğünü öğrenmek isterler.
Mü’min, ölmeden önce de dilinden düşürmediği gibi, kelime-i şehâdet getirerek onun Allah’ın kulu ve Resûlü olduğunu söyler.
Melekler ona “Biz senin bunu söylediğini daha önce de biliyorduk” derler. Sonra kabri genişletilir ve pırıl pırıl aydınlatılır.
Ona Cehennemdeki yeri gösterilir: “Bak, senin yerin burasıydı. Allah Teâlâ burayı Cennette yüce bir makamla değiştirdi. O seni şu güzel yerinden kaldırıp yeniden diriltene kadar, burada gelin güvey uykusu gibi rahat uyu!” derler.
O Müslümanın kabrinden Cennete bir yol açılır. Cennetin burcu burcu kokularını duymaya başlar. Ona Cennet elbiseleri giydirilir. Gözünün gördüğü yere kadar kabri genişletilir.
O da yeniden diriltileceği kıyamet gününe kadar Cenâb-ı Mevlâ’nın kendisine sunacağı nimetler içinde ve sabah akşam Cennetteki yerini seyrederek rahat ve huzur içinde yaşar.
Kâfir veya Allah’a inanmış görünen kimse (münafık) ise, meleklerin sorularına cevap veremez.
Melekler ona, kendisinin durumunu daha önce de bildiklerini söyleyerek başına şiddetli bir şekilde vururlar. Onun feryadını insan ve cin dışındaki diğer varlıklar duyar.
Kabri daraltılır, kabrinden Cehenneme bir kapı açılır, Cehennemin alevlerini duymaya başlar. Sabah akşam Cehennemdeki yerine bakarak acılar içinde kıvranır.
KABİR AZABI
Peygamber Efendimiz dualarında kabir azabından Allah’a sığındı; Müslümanların da sığınmasını tavsiye etti ve bu konuda şöyle buyurdu:
Kabirlerinizde Deccâl fitnesine yakın bir imtihandan geçeceğinizi Allah bana bildirdi.
Ben hayatımda kabirden daha korkunç bir manzara görmedim.
Birbirinizi gömmeyi bırakmayacağınızı bilsem, kabir azabından bir miktar size de duyurması için Allah’a dua ederdim.
ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLME
Birgün kıyamet kopup dünya hayatı son bulacaktır.
Sadece Allah Teâlâ’nın bileceği bir süre geçtikten sonra, sûr’a ikinci defa üflenecektir.
O zaman gökten hayat veren bir su indirilecek, herkes âdetâ bitkiler gibi yeniden canlanacak, kemikleri bile çürümüş olan insanlar, Allah’ın izniyle hiç çürümeyecek olan kuyruk sokumundaki hardal tanesi kadar küçücük bir parçadan (acbü’z-zenebden) yeniden canlanacak, kabirlerinde dirilip kalkacaklardır.
O zaman insanlar dünyada bir gün veya daha az bir zaman kaldıklarını sanacak, Allah’a hamdederek mahşere doğru koşarcasına gideceklerdir.
Ne yazık ki, kendi yaratılışını unutanlar, “Çürümüş kemikleri kim diriltecek” diye hayretle sorarlar, öldükten sonra yeniden hayat bulacaklarına bir türlü inanmazlar. İşte onlar, ilk önce yaratanın yeniden dirilttiğini göreceklerdir.
MAHŞER
Allah Teâlâ, mahşer gününden söz ederken; “büyük gün,” “bütün insanların, âlemlerin Rabbi huzuruna çıkacağı gün” ifadelerini kullanmaktadır.
O gün, sûr sesini duyanların gözü dehşetle açılacak; o kimseler dört yana dağılmış çekirgeler gibi kabirlerinden fırlayacaklar ve kendilerini çağırana doğru koşacaklar.
İlk insandan son insana kadar herkes bir araya gelecek; o gün yer başka bir şekle büründüğü, dağlar toz gibi savrulduğu, bir çukur, bir tümsek bulunmadığı için; dümdüz, bembeyaz, hiç kimsenin tanıdık bir işarete rastlamadığı bir yerde bütün insanlar toplanacak.
İnsanlar mahşer yerinde, Cenâb-ı Hakk’ın huzuruna,
- yalınayak,
- çıplak,
- ve sünnetsiz olarak çıkacaklar. Kapıldıkları dehşet, korku ve şaşkınlık yüzünden birbirlerine dönüp bakamayacaklar.
O dehşetli zamanda güneş insanları yakıp kavuracak, herkes günahı ölçüsünde tere batacak; kimi topuklarına, kimi dizlerine kadar, kimi beline, köprücük kemiklerine kadar, kimi de ağzına ve kulaklarına kadar tere gömülecektir.
Hiçbir gölgenin bulunmadığı o dehşetli günde, Allah Teâlâ bazı kimselere özel ikrâmda bulunacak; onları Arş’ının gölgesinde dinlendirecektir.
Bu bahtiyar insanlar:
- âdil devlet başkanları,
- temiz bir hayat içinde Rabbine kulluk ederek büyüyen gençler,
- kalbi mescidlere bağlı Müslümanlar,
- birbirlerini Allah için seven; buluşmaları da, ayrılmaları da Allah için olan insanlar,
- güzel ve mevki sahibi bir kadının beraber olma isteğine “Ben Allah’tan korkarım” diye yaklaşmayan yiğit adamlar,
- sağ elinin verdiğini sol elinin bilemeyeceği kadar gizli sadaka verenler, - tenhâda Allah’ı anıp gözyaşı dökenler olacaktır.
uyanikguven
29-03-2007, 21:51
slm arkadaşlar ya ben bi konuda sizden yardım almak istiyorum.Arkadaşımın sorduğu soruyu size sormak istedim.
Bizim kaderimiz belirlenmişmi,yani çizilmişmi,eğer çizilmiş diyorsanız peki neden biz dua ediyoruz Allah'ım bize bunu ver şunu ver diye istek istiyoruz zaten kaderimiz belli olmamışmı.
cvp verenlerden şimdi teşekkür ederim.
Kanuni45
29-03-2007, 23:01
Kardeşim bu konuyu şöyle izah edeyim 2 Türlü idare vardır :
1. Külli irade ( ne zaman öleceğiniz, doğumunuz...)
2. Cüz'i irade (namaz kılma yada kılmama...)
yani dinimizde kaderiyecilik yoktur.
slm arkadaşlar ya ben bi konuda sizden yardım almak istiyorum.Arkadaşımın sorduğu soruyu size sormak istedim.
Bizim kaderimiz belirlenmişmi,yani çizilmişmi,eğer çizilmiş diyorsanız peki neden biz dua ediyoruz Allah'ım bize bunu ver şunu ver diye istek istiyoruz zaten kaderimiz belli olmamışmı.
cvp verenlerden şimdi teşekkür ederim.
Kardeş benim bildiğime göre senin ALLAH tan isteyeceğin şeyler zaten önceden biliniyordu zaten senin kaderinde duanın karşılığı vardır ve sen zamanı gelince ALLAH tan dilediğini istiyorsun ve önceden belirlenmiş olankader o isteğini yerine getiriyor fakat getirmiyor.seni aydınlattıysam ne mutlu bana...;)
size bi soru sormak istedim.....müzik dinlemek(duygusal) , türkü dinlemek,günah mıdır???????????????????????????...özellikle annem türkü dinliyo,ben ona dinleme diyorum. oda ,türkü dinlemekle bişey olmaz diyor,günah mıdır?:D
Kanuni45
16-07-2007, 13:19
Müzik konusunda ölçü şudur: Hangi müzik insanın ulvî hislerine hitap ediyorsa, dünyaya ait aşırı isteklerinde ve hırslarında bir törpülenme ve zayıflama, ahiret özlemlerinde bir artma, ya da ölüm ve ötesine ait korkularında bir azalma meydana getiriyorsa o müziğin faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Buna karşılık, hangi müzik insanın şehvanî hislerine hitap ediyor ve onu ulvî hislerden uzaklaştırıyorsa o müziğin ruha gıda değil zarar ve zehir olduğu açıktır.
[Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.]
çok teşekkr ederim....zamanımızın müzikleri nefsi tahrik edici ve azgınlaştırıyo...en iyisi uzak durmak....
bi soru daha size.......bayanların ramazan orucunu tam tutmaları için hap kullanmaları doğru mudur...
1. sorular cevaplan mıyor mu..? ? ?
2. bu soru sadece benim sorum deil,evdekilerde bu sorunun cevabını bekliyor..soru şudur...bayanların kendi aralarında SPOR AMAÇLI MÜZİKLE dans etmeleri caiz midir? bu soruyu benden başaka merak edenlerde var...cevaplarsanız sevinirim.........................:D
Kanuni45
18-07-2007, 14:47
bi soru daha size.......bayanların ramazan orucunu tam tutmaları için hap kullanmaları doğru mudur...
hapdan kastı ne kardeşim, eğer ağrı kesici ise herhangi bir problem yok ama adet geciktirmek içinse bu konuyu araştıramam lazım...
[Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.]
Kanuni45
18-07-2007, 14:48
1. sorular cevaplan mıyor mu..? ? ?
2. bu soru sadece benim sorum deil,evdekilerde bu sorunun cevabını bekliyor..soru şudur...bayanların kendi aralarında SPOR AMAÇLI MÜZİKLE dans etmeleri caiz midir? bu soruyu benden başaka merak edenlerde var...cevaplarsanız sevinirim.........................:D
1. sorularını cevaplıyorum Kardeşim
2. [Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.]
saol kardeşm...spor yapmak istemiştik sağlıklı kalmak için..en iyisi yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ...müziksiz spor en iyisi..çünkü dinlemiş olduğumuz müzik gerçekten de kötü düşünceleri törpülüyo...en iyisi böle müziklerden uzak durmak derim....zaten daha öncede aynı cevabı vermiştiniz..bende önceki soruma benzer sormuşum...spor yapcaksak müziksiz olmalı...
Kanuni45
18-07-2007, 15:27
Evet Kardeşim ölçüt hep aynıdır, ne kadar nefsine hitap ettiğidir...
hapdan kastı ne kardeşim, eğer ağrı kesici ise herhangi bir problem yok ama adet geciktirmek içinse bu konuyu araştıramam lazım...
saol..ilacın tıbben zararı yok
ya bişey daha sorucam..çok acil...ben bugün ramazandan kalan kaza orucu tutmuştum....sahurda zaten az bişey yemiştim....sonradan çok susadım..ve dayanamadım..halsizleştim ve orucumu bozdum...zaten dışarda bi işim vardı.hava da çok sıcaktı..şu anda bozdum...ne yapıcam ..61 gün tutacakmıyım :mecry::mecry::mecry:
:help::help::help::help::help::help::help::help::h elp::help::help::help::help::help::help::help::hel p::help::help::help::help::help::help::help::help:
Golden retriever avcılık yapabilen bir köpek türüdür.Kuş avında kullanılabilir.Ama ben Golden retrieveri eve alarak beslemek ve onla arkadaşlık etmek istiyorum.Avcı köpeği olmasına rağmen oldukça itaatkar bir aile köpeğidir.:rolleyes:
Babam ve Annem köpeğin evde olmasına kızıyorlar.Diyorlarki -''Köpek evde beslenmez köpek pis!Peygamberimiz evde köpek beslenmemesini söylemiştir ve köpek bulunan eve melek girmez...O evde namaz kabul olmaz!''diyorlar ama bazı hadislerde var..Onları size göstereyim...doverim
Burada av ve çoban ve bekçi köpeklerine yönelinmiş..
3454 - İbnu Ömer radıyallahu anhümâ anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vessselâm buyurdular ki: "Av ve çoban köpeği dışında köpek besleyenin ecrinden her gün iki kıratlık eksilme olur."
4915 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Köpek besleyen bir aile yoktur ki, her gün rızıklarından iki kırât eksilmemiş olsun. Bundan av veya bekçi veya koyun köpeği hâriç (bunları besleyenlerin rızkında eksilme olmaz)." Bunu Rezin tahriç etti.
Bunlarda av,çoban ve bekçi köpeklerinin yasaklanmadığını beyan etmekte.Başka hadislerdede söylnmektedir.Ama benim konum ise Golden Retriever..O bir av köpeği aynı zamanda sadık bir aile köpeği..Ben ev köpeği olarak kullanmak istiyorum...Ama bir yandanda av köpeği olduğu için günaha girmeyeceğimi sanıyorum..Lütfen bana cevap yazın bir yol gösterin..
666 sorunu ben cevaplayım...evde köpek beslenmez..ama avcı köpeyi gibi hayvanları beslemek doğru olabilir..ama bi şartla..dışarda ve bahçede beslersen...eğer dışarda besleyemem diyosan şöle yap...bi tane oda ayır..o köpeyi hep orda tut evin içinde gezmesin sadece o odada dursun...çünkü köpeğin bastığı yer necistir..
odadan çıkarma çıkaracaksan dışarı çıkar..başka odalarda gezmesin...
bu doğru değil.ama çok üzülüyosan..eğer illaki beslicem diyosan benim tavsiyem budur...aslında beslemek güzel ama eve sokmak iyi ve doğru değildir bahçede besle..ama besliyecek yer yoksa ve sen illaki beslicem diyosan tek tavsiyem sadece bi oda ayır..siz o odada yatmayın .yemek yemeğin..orası sadece köpeğe özel oda olmalı....yinede başka kişilerde cevap yazsın benim bildiğim sadece bu kadar
bilen varsa soruyu cevaplayabilir...bedüüzzaman said nursi hz lerinden sonra mehdi mi gelecekmiş......tabi bilen varsa cevaplasın
burakclopedia
30-07-2007, 18:14
İkindi vakti uyumak dinimizce mekruhmuş bunun sebebi nedir acaba?
Kanuni45
30-07-2007, 20:46
Kardeşimsorunun cevabı aşağaıdaki linkde mecvuttur...
Link :[Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.]
Kabir sualleri nelerdir...biliyorum ama Hatırlamakta fayda vardır...Güzel bir etkinlik.. tebrik ederim..
burakclopedia
31-07-2007, 01:48
Öncelikle selamın aleyküm.Arkadaşlar saçma bi soru olabilir belki ama merak edenler vardır.Sorum şu aşık olmak günahmıdır yani bir kızı iyi niyetle sevmek onun için iyi şeyler düşünmek gerçekten sevmek günahmıdır.
1-)AŞKIN NİTELİĞİ:
İslam'da körü körüne bir aşk yoktur.Sevilen dinen caiz olan kimse olmalı, seven de Allah için sevmelidir.Aşkı, dinen sevilmesi gereken kişileri sevmemeye sebep olmamalı, ibadetlerini ihmal etmemelidir.
2-)AŞKIN ZAMANLAMASI:
Bir müslüman, sadece evlenmek niyetiyle sevebilir ve evlendikten sonra görevlerini yerine getirebilecek donanıma sahip olmalıdır.Bunun için uygun bir yaşa, helal kazanacak bir işe, belirli bir olgunluğa gelmelidir.Çünkü, aşk ve evlilik bir heves ve oyuncak değil, kişinin bütün hayatını ve ahiretini etkileyecek bir süreçtir.
3AŞK KİŞİYİ HARAMA GÖTÜRMEMELİDİR:
Dinimizde, aralarında nikah olmayan namahremlerin ilişkileri belirli kurallara bağlanmıştır.Bu kimselerin cinsel içerikli bakışları, konuşmaları, dokunmaları, baş başa görüşmeleri caiz değildir.
Elbette ki, aşk hafife alınamaz ve insanın duygularına hükmetmesi kolay değildir.Yavuz Sultan Selim gibi bir cihan padişahı şöyle demekten kendini alamamıştır:
Şirler pençe-i kahrımdan olurken lerzan,
Bir gözleri ahuya zebun etti felek
yani 'aslanlar benim kahır ve galibiyet pençemde tir tir titrerken, felek beni ahu gözlü bir güzele köle etti'demek .
ALINTIDIR...
burakclopedia
31-07-2007, 11:18
çok güzel açıklamışsın mubay kardeş teşekkürler
Kanuni45
31-07-2007, 14:27
Öncelikle selamın aleyküm.Arkadaşlar saçma bi soru olabilir belki ama merak edenler vardır.Sorum şu aşık olmak günahmıdır yani bir kızı iyi niyetle sevmek onun için iyi şeyler düşünmek gerçekten sevmek günahmıdır.
Kardeşim sorunun cevabı aşağıdaki linkde mevcuttur.
Link : [Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.]
ShEkEr_CoCuq
31-07-2007, 23:09
allahım çok korkutorum yaaa
bildiğim kadarıyla ruhlarımız kıyamete kadar mezar içinde bekliyecektir..tabi bu arada cennetlikmiyiz cehennemlikmiyz bunlar bize kabirde gösterilecektir...rivayetlere göre günahı olan cehenneme gidenin azabı kabirde başlıyor....
Soylediklerinizi önceden konu olarak açtım lütfen bilinmeyen benim yazmadığım bişi sorun...
John Lennon
11-08-2007, 06:50
Bir şey soracağım buradaki moderatörlere.Acaba ne kadar dini eğitim aldınız ve bu konudaki mevkiiniz / sıfatınız nedir.Yanlış anlamayın iyilik için açmış olabilirsiniz , iyi niyetinizden kaynaklanan birşey bu.Ancak sorumun cevabını bekliyorum.
pisko_35
15-08-2007, 23:04
aklimda kalan bir soru ;
oldukten sonra
Ölen insanlar berzah aleminde bekleyeceklerdir. Eğer ölen kişi mümin ve salih bir insan ise o berzah alemi ona cennet bahçesi haline gelecek ve binlerce yıl kalsa bile sanki bir gün geçmiş gibi zannedecektir.
Ancak kafirler ve günahkar insanlar için berzah alemi bir azap yeri olacak onların bir anı binlerce yıl gibi uzun olabilecektir. Berzah alemindeki hayat ve zaman bu dünyadaki gibi değildir. Kişinin ameline göre oradaki nimetler ve azaplar şekillenmektedir.
Selam ve dua ile...
WaitAndBack
11-09-2007, 00:15
bütün peygamberler neden hep arap yarımadasınran çıkmıştır bunun cevabını ben bulamadım.Yani bu arap yarım adasında ne varki çölden başka hep oradan çıkmışlar.Cevabınızı bekliyorum teşekkürler...
peki bu nedenleri neden ben bunları öğrenmek istiyorum :)
Kanuni45
11-09-2007, 14:27
Kardeşim bu sorun yanlış dünya üzerinde hiç bir yer yok ki Peygamber gitmemiş olsun ama Peygamberlerin çoğu niye bu bölgede diye soruyorsan bunu çokca nedenleri vardır...
MuhtesemAbi
04-10-2007, 14:52
S.A kardşeim benımde bir sorum olucak...
azrail a.s mumın kulun canını aldıgı zaman mumın bunu duymaz mıs?
peki bunu kuran ayetlerınden hangısınde gorebılırız? Yani kuranın hangı suresınde yada ayetınde mevcutudur aydınlatırsan sevınırım..
Kanuni45
04-10-2007, 16:34
Kardeşim, bu konuda yaptığım araştırmalarda bununla ilgili net bilgi bulamadım sadece bir kaynakdan bulduğum ve Azrailin Kur'an da isiminin geçmediğine dair metni sizinle paylaşmayı uygun gördüm inşallah soruna cevap olur :
Kur’an’da Azrail ismi geçmemektedir. Ruhların kabz edilmesi/canların alınması hususu, Kur’an’da değişik ifadelerle dile getirilmiştir:
“Ölümleri anında, ruhları Allah alır”(Zümer, 39/42).
“De ki: ruhunuzu -sizin için görevlendirilen- ölüm meleği alır”(Secde, 32/11).
“Kendi nefislerine zulmetmiş oldukları halde meleklerin ruhlarını aldığı kimseler..”(Nisa,4/97).
Bu ayetlerde ruhları alanın Allah, ölüm meleği ve (çoğul olarak) melekler olduğu ifade edilmiştir.
Bunun anlamı şudur: Gerçekte ölümün yaratıcısı Allah’tır. Sebepler dairesinde ölüm işini gerçekleştiren ekibin başı ölüm meleğidir. Diğer bazı melekler ise ölüm meleğinin yardımcılarıdır. (bk. Razî tefsiri, XI/11. Arıca bk. B. S. Nursi, Mektubat, s.351-53).
Fahreddin Razî “Hz. İsrafil ile Hz. Azrail adlı meleklerin varlığı haberlerle sabittir. Ayrıca canları alan meleğin Azrail olduğunu gösteren haberler de vardır” diyerek, Azrail isminin haber/hadisle sabit olduğunu ifade etmiştir. (Razî Tefsiri, II/162).
Suyutî’nin Ebu’ş-Şeyh’den aktardığı bir Hadis’e göre, kıyamet günü Allah dört büyük meleği isimleriyle çağıracak ve görevlerini yapıp yapmadıklarını soracaktır. Bu arada “Ey Azrail! Gel bakalım, sen görevini nasıl yaptın?”(Suyutî, IV/191-el-mektebe eş-şamile-) diye buyuracaktır. Azrail ismini açıkça anacaktır.
Aynı eserde, Hz. Eşas b. Şuayb’in de ölüm meleğini Azrail olarak adlandırdığı bildirilmektedir. (a.g.e, VII/108; Azrail ismiyle ilgili rivayetler için bkz. Ebu’l-Leys Semerkandi, Hakaiku’d-dekaik, s. 507)
Secde Suresinin 32. ayetinde Müfesirlerin büyük bir kısmı ölüm meleğini Azrail ismiyle anmışlardır. Bütün bu allamelerin dayandıkları bir delil olmasaydı ölüm meleğini Azrail ismiyle tefsir etmezlerdi.
ayışığım
25-06-2008, 15:57
Allah Katinda Farz Namazlarin Kiymeti Sonsuzdur öğrendim.beş Vakitte Ki Namazlar Eda Edilirken Sünnet Namazlarda şöyle De Niyet Ediliyor.
"niyet Ettim Allahü Teala Nin Rizasi Için (sabah Vakti Ise) Ilk Kazaya Kalan(farz Borcu Var Ise - Kaza Gerektiriyor Ise) Sabah Namazinin Farzi Ile Bugünkü Sabah Namazinin Sünnetini Hanefi Mezhebine Uyarak (hangi Hak Mezhepte Ise Ona Niyet Edilir) Kilmaya Yöneldim Kibleye" Bu Ehl-i Sünnet Ve'l Cemaat Hak Firkasin Da Böyledir.niyet Ilk Evvel Kalp Ile Sonra Da Dil Ile Yapilir.ikisi De Olmazsa Niyet Olmaz.kilinmiş Olsa Da (cemaatle Bile Olsa O Kişi Için) Namaz Olmaz.derhal Yeniden Kilinmasi Yani Iadesi Gerekir.
Yani Bir Sünnet Namaz Için Iki En Fazla üç Namaz Için Niyet De Edilebilir.beş Vakit Namazin Farzlarinda Cuma Namazi Farzi Ve Iki Mübarek Bayramin Namazlarinda (ikisi De Vacib Olduğu Için) Yalniz Farz Namaza Niyet Edilir.iki Veya üç Namaza Niyet Edilemez.
Bu Namazlari Böyle Kilabilmek Için Evvela Islam Dini üzere Olmak Sonra Islam Dinine Ulaştiran Hak Yol Hak Firka Olan Ehl-i Sünnet Ve'l Cemaat Firka-i şerifi Nde Bulunmak Gerekir.başka Türlü Mümkün Değildir.
Ehl-i Sünnet Ve'l Cemaat Firkasinin Iki Ism-i şerifi Daha Vardir.
Biri Firka-i Naciye Dir.buna Cehennemden Kurtulan Selamete(kurtuluşa)kavuşanlar Denir.
Ikinci Ise Sünnilik Demekdir.buna Da Ehl-i Sünnet Yolu Denilir.
Ehl-i Sünnet Ve'l Cemaat Hak Firkasi Nda Dört Hak Mezhep Vardir.
Bunlar Kisaca şöyledir:
Hanefi, Maliki, şafii Ve Hanbeli Mezhepleridir.iman Dan Sonra Itikad Da Bu Hak Mezheplerden Birine Mutlaka Uyulmasi Gerekmektedir.bunlardan Başka Mezhep Yoktur.bu Dört Hak Mezhebin Varliği Resulullah Sallallahü Teala Aleyhi Ve Sellem Efendimizin Temiz Ehl-i Beyt-i Saadet Inden Gelecek Olan Islami Ve Müslümanlari Kiyamete Yakin Ihya Edecek Olan Hazret-i Mehdi Aleyhirrahme Efendimiz Geldiği Zamana Kadar Devam Edecektir.hazret-i Mehdi Aleyhirrahme Efendimizin Hak Mezhebi Bu Dört Mübarek Mezhebin Varliğini Tamamen Ortadan Kaldirmayacak Kiyamet Gününe Kadar Kendi Içinde Koruyacak Zarara Uğramasini Hepten önleyecektir.bu Durum Bu Dört Nurlu Ve Mübarek Mazhebin Kiymetini şanlarinin çok Yüksek Olduğunu Gösterir.
Hazret-i Isa Sallallahü Ala Nebiyyina Ve Sellem Efendimiz Gökten Yeryüzüne Inince Hazret-i Muhammed Sallallahü Teala Aleyhi Ve Sellem Efendimiz In ümmetinden Olacak Ve Imam-i Azam Ebu Hanife Numan Bin Sabit Rahmetullahi Teala Aleyh Efendimiz In Hak Mezhebine Uyacaktir.
Ehl-i Sünnet Ve'l Cemaat Hak Firkasi Ndan Başka Doğru Yol Ve Bu Dört Hak Mezhepten Başkasi Yoktur.yalniz Bunlara Uyulur.
Bütün Bu Yazilanlar Ehl-i Sünnet Islam Alimlerinin Hep Doğru Olan Kitablarindan Nakil Yolu Ile Alinmiştir.yazanin Bir Yazisi Kesinlikle Yoktur.
(mesela;imam-i Rabbani Mektubat-i şerif,imam-i Gazali Ihya-i Ulu'mid-din,imam-i Azam Ebu Hanife Fikh-i Ekber,hüseyin Hilmi Işik Siddik Gümüş Tam Ilmihal Se'adet-i Ebediyye Ve Benzeri Ehl-i Sünnet Kitablari)
"kaddesallahü Teala Esrarehümü'l Aziz"
Dövme yaptrmak dinen sakıncalı mıdır?eğer sakıncalıysa Kur'an da yazıyo mu?????
Kanuni45
11-08-2008, 10:17
Bu linki incelerseniz sevinirim...
S.aleykum..Benim sorum şu..Bir hatanı anladın ve töbe ettin asla yapmamak üzere..bunu okudum ve konusunu acacağım
Kanuni45
29-08-2008, 15:56
v.a.s. Kardeşim, tövbe eğer makbul olmasını istiyorsak zaten asla yapmamak üzere olmalı,
selam ve dua ile
bukalemun_barış
17-11-2008, 01:24
son sorunun cevabını bende merak ettim...
bukalemun_barış
17-11-2008, 01:25
bu arada sağol böyle bi girişimde bulunduğun için;)
ForumTURKA.Net
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.