SORUYU DOĞRU CEVAPLA BEDAVA 100 KONTÖR'Ü HEMEN AL

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Plesk 8.1

snakeeye
18-02-2007, 22:52
Plesk 8.1 , windows için. hemen hemen herkes bilir windows için 7.6.1 bir tam bir fiyasko idi. bir sürü hata ve pleske ödenen bir sürü destek ücreti ile firma sahiplerinden müşteriye birçok kişi çok sogudu bu sürümden. şimdi ise 8.1 ile bu hatayı kapatmaya çalışılmış. peki 8.1 de yeni ne var?

Server Sahibi İçin;

İlk girdiğimiz zaman Güzel bir karşılama eklanı çıkıyor. aslında bu ekranda çıkan tüm bilgiler eski sürümde solmenüde server bölümünde istatistikler bölümünde vb.. yerlerde olan genel bilgiler. yani yapılan işlem sadece bu bilgileri tek bir sayfada toplamak olmuş. kişiye göre değişir ama bana göre sadece laf kalabalıklılığı olmuş.

Server Bölümünde ise,

Preferences bölümüne snunda site builder için default ayarlarını eklemişler. aslında ekledikleri tek bir ayar ama iş görecek bir ayar.

Componenets Bölümü,

Antivirus, Mail Server, DNS Server ve FTP Serverele çok güzel yazılımlar eklenmiş. bence çok yararlı ve zahmetlice kurduğumuz bazı özel eklentiler artık burdan tek tuş hallolacak.

Send Mass E-mail eklentisi yapılmış. böylece server sahibi istediği gibi toplu bir şekilde ister reseller sahiplerine ister domain sahiplerine istedikleri tanımalamar ile (örnek 1 hafta içinde süresi bitecek müşterilere, 1 hafta önce bitmiş müşterilere vb..) mail yollayabiliyor.

Ve sonunda yeni admin ekleme özelliği eklenmiş. yani tek admin admin olmayacak istediğiniz bir kullanıcı adı daha açıp ona admin yetkisi verebiliyorsunuz. bence hep olması gereken bir özellikti ve sonunda olmuş.

Reseller Sahibi İçin;

Yine güzel bir karşılama ekranı. ancak buradaki istatistikler güzel olmuş çünkü reseller sahibi eski sürümlerde bunu göremiyordu.

Bunun dışında reseller kullanıcısı için ciddi hiç bir değişim yok.

Hosting Sahibi İçin;

Hosting sahiplerini pek ciddiye almamışlar... :)
alıntı...

bykadim
01-05-2007, 19:02
teşekkürler ben şuan plesk.8.1 kullanıyorum bana türkçe dil dosyası lazım nereden bulabilirim..

snakeeye
02-05-2007, 10:18
--------------------------------------------------------------------------------

plesk tr nin en son versiyonunu kurabilirsiniz. Bu durumda 8.1 ile kurduğunuz plesk türkçe versiyonun aynı bilgileri kullanan kısımlar türkçe olacaktır. Bu da yaklaşık olarak yüzde 60 - 70 nin türkçe olmasını kapsamakta. Veya tek tek kendiniz türkçeleştirebilirsiniz. Plesk MYSQl içinde ingilizce dil dosyasını alabilir ve türkçeleştirebilirsiniz.

bu türkçe dil dosyası
C/Prg Files/SWsoft/Plesk/admin/plib/locale
burada olması gerekiyor...

SORUYU DOĞRU CEVAPLA BEDAVA 100 KONTÖR'Ü HEMEN AL

ForumTURKA.Net