SORUYU DOĞRU CEVAPLA BEDAVA 100 KONTÖR'Ü HEMEN AL

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Saruhan Hünel'le ( Esmer,Sinan ) Bir Röpartaj

Northwood
18-02-2007, 17:58
Sinemada kaçıncı yılınız?
17 yıl bitti.Ben başladığımda özel kanallar yoktu henüz.Tabii bugünkü gibi dizi formatında işler de bu kadar çok yapılmazdı.Yarı belgesel yarı sinema niteliğinde projelerde yer alırıdım.Özel kanalların kurulmasıyle sektör çok canlandı.Uzun bir süre mankenlik yaptım.Ardından dizilerden teklif gelmeye başladı.Önceleri birkaç ufak tefek rolde oynadım.Asıl askerlik dönüşü önemli roller aldım.Beş yıl süren Aynalı Tahir maceramız oldu.

"Tilki Ekrem" rolundeydiniz değil mi?
Evet,Tilki Ekrem.Ardından bir yıl ekranlarda yoktum.Sonra "Melek" geldi.Üç yıllık bir boşluk da var.

Üç yıl uzun süre.Neden?
İstediğim bir proje gelmedi.Ama üç yılın ardından "Kaybolan Yıllar" gelince, beklediğime değdi.

"Esmer" rolünün size benzemesi için değişiklik yapıldı mı?Size yazılmış gibi oturdu üzerinize...
Ben zaten esmerim,yalnızca biraz daha koyulaştım makyajla.

Ben kişiliğinizi kastetmiştim...
Tv'de öncelikle fiziki görüntü önemli.Siyah giyinen bir kahraman Esmer!

Bir kez beyaz giydiniz.
Çünkü o gün ilk defa Ezel ile karşılaşacaktım.Esmer çok sert görünen,ancak yufka yürekli,kimsesiz,yalnızca aşkı olan bir karakter.Sahiplendiği tek insan ise Ezel.

Anne babasını hiç araştırmıyor.Varsa yoksa Ezel!
Ama anne babasının öldüğü söylenmiş Esmer'e.Mafyanın içindeki bir devlet görevlisi.En ufak bir ipucunun peşinden gidecektir.Ama şu an elinde hiçbir done yok.

Kaybolan Yıllar projesini Yüüksel Evsen Star TV programların başındayken,Doğan Grubu'nda İçeriklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Melis Civelek Top ile birlikte seçmişlerdi.O dönemde gelen özetten hatırlıyorum.Esmer'in ailesi Güneydoğulu kaçakçı bir aileydi.Eşref Esmer 'in babası mı?
Olabilir!Ben de senaryonun bütününü bilmiyorum.Yüzük tüyosundan ötürü Esmer bazı bağlantılar kuracak.Ama bu benzetmeler başına büyük bela olacak.Şeref bu düğümün çözülmemesi için hepsinin başına bayağı çorap örecek.

Esmer'in Ezel'e duyduğu kadar büyük aşklara inanır mısınız?
Elbette inanırım.Yaşıyorum zaten.Anlatmam,anlatmanın da da anlamı yoktur.Aşk iki kişiye yeter ve paylaşılmaz.

O nedenle mi sizi gece gezenler arasında görmüyoruz?
Ben de eşim de gece gezmelerini sevmiyoruz.Ayrıca bu iş yoğunluğunda vaktimiz de olmuyor.Gürültülü ve kalabalık mekanları sevmiyorum.İş tempom zaten yoğun.Yemek yerken,dinlenirken daha dingin mekanlarda olmayı yeğliyorum.Evde olmayı ve film seyretmeyi seviyorum.

Ne tür filmler seyredersiniz?
Her tür filmi seyrederim.

Hayatımın filmi diyeceğiniz bir film var mı?
Son dönemde Uzakdoğu sinemasını daha çok seyretmeye başladım.Ama hiçbir film için 'hayatımın filmi' diyemem çünkü her defasında daha güsel bir filme rastlıyorum.Bir oyuncu olarak en çok beslendiğim yer drama,aksiyon ya festival filmi ayrımı yapmaksızın,her tür film oluyor.Görsel bie iş olduğu için öğrenmenin hiç sonu yok.

Kitap okur musunuz?
Son bir yıldır vakit bulamıyorum.Senaryoyu bile sette okuyorum.Bakın röportajı bile sette yapyoruz.

Gelecek ile ilgili hedefleriniz neler?Dizi oyunculuğuna devam etmek istiyor musunuz?Yoksa sinema filmi hayaliniz var mı?
Türkiye'de artık daha fazla film çekiliyor.İzleyici artık Türk filmi seyretmek için sinemalara gidiyor.Sinema filmi teklifleri geliyor ama başta da dediğim gibi ,içime sinen bir şey olması çok önemli.İlgimi çeken bir proje var ama o da tv projesi ve çok büyük bir proje.

Gelecek derken,2007'de mi?
Evet 2007'de.Bir sinema filmi de var ama henüz karar vermedim.

Kaybolan Yıllar 2007 sonunda bitmiş mi olacak?
Teklifler geliyor.Bu sektörde yarın her şey farklı olabilir.Ben bu işi seviyorum.Ancak Kaybolan Yıllar'ın gönlümdeki yeri apayrı.Örneğin şu an yeni başlayan iki diziden,yüksek rakamlar karşılığı transfer teklifi aldım.Ama çalıştığım şirketi çok seviyorum.Aynalı Tahir'de beş yılım geçti.Senaryolar muhteşem ve bana çok uygun.Ekibimiz çok iyi.İşini yapmaktan mutlu olmak çok önemli.Mutlu olmadıktan sonra dünyanın parasını verseler bir şey ifade etmiyor.Ben para için mutluluğumu satmam.

Daha yolun başındayken "Şu tarihte şu noktada olacağım" gibi hedefler koydunuz mu kendinize?
Asla!Mankenlik bir hevesle başladı."Yapabilir miyim" diye düşünüyorum.Ama başladığım her işin sonunu getiririm.Yapamayacağımı düşünüyorsam hiç başlamam. Ben bu mesleğe başladığım zaman sektör bu kadar büyük değildi.

Kaç doğumlusunuz?
7 Ocak 1970

Oğlak burcusunuz.Oğlaklar, göz önünde olmayı, ön plana çıkmayı pek sevmezler aslında.Yükselen burç etkisi mi acaba?
Doğum saatimi bilmiyorum ki!Bir karakter yaratmak ve o karakterin insanlar tarafından benimsenmesi benim için çok önemli.Bu mutluluğu ne parayla,ne malla mülkle ölçebilirim.

Aynalı Tahir ve Kaybolan Yıllar' da oynadığınız her iki karakter de eli silahlı,kabadayı karakterler. Tam tersine komedi oynar mısınız?
Hiç böyle bie teklif gelmedi ki.Gelse belki bir tartarım kendimi.

Oyuncu olarak sınırlarınız ya da kurallarınız var mı?
İnsanlar oyuncuysan herşeyi oynamalısın diyorlar ama,ben öyle düşünmüyorum.Sinemada belki ama,televizyonda öyle olmuyor.Siz çok iyi oynasanız bile,komedi haricinde,halk kabul etmiyor.Hep Özcan Deniz örneğini veririm.Asmalı Konak ile ağalı dizileri başlattı.

Bir ekoldü...
Ama sonrasında parmak arası terlik giyip mücevher tasarımı yapınca yerlerde süründü reytingler.Tekrar Seymen Ağa gibi olunca izlenmeye başladı.Özcan Deniz bence iyi oyuncu.Beğenerek izlerim.Arabamda kaseti de vardı.Ama izleyici sizi bir role oturttuğu zaman,onun dışına çıktığınızda yadırgıyor.Sinema seyircisi filmi seçiyor,para ödüyor ve sonuna dek seyrediyor.Ama TV izleyicisinin elinde kumanda var.Anında kanalı değiştiriyor.

Ve kumanda çocukların da elinde olabiliyor.Her yaş grubu seyrediyor...
İter istemez etkileniyorlar.

Kaybolan Yıllar'a başlarken bu kaygıyı taşıdınız mı?Polat Alemdar çok fazla suçlandı.Aynı şeyin sizin başınıza geleceğini düşündünüz mü?
Çocuk yetiştirme aileden başlar.Evet televizyondan da etkileniyorlar ama okul var,aile içi şiddet var ve bilgisayar oyunları var.Bilgisayar oyunlarındaki şiddet oranı dizlerden çok daha fazla!Çocukların adrenalinini bunlar yükseltiyor.Ben haftada 60 dakikalık dizi yapıyorum.İçinde dört dakikalık aksiyon sahnesi var.Elimde silahla üç dakika görünüyorum.Ama çocuk bilgisayarın başında saatlerce kalıyor ve yüzlerce insan öldürüyor.Hemen "Televizyondan etkileniyor" demek işin kolayına kaçmak oluyor.Katliam yapıp suçu talavizyona atıyorlar.

Öyle boyutlara vardı ki,80'lerin ünlü bir mafya babasının torunu,gece kulübünde silahlı çatışma başlatıp sonrasında "Polat Alemdar' a özendim" demişti.Oysa bu filmler, o insanların hayatlarından esinleniyor.Ben o haberi "Pusat Polat'a özenmiş" diye okumuştum.
büyükbabadan değil de,büyükbaban giblerin hayatını anlatan filmden etkilen!..Sosyo ekonomik durumumuza bakarsak,sıkıntılı durumdan gelen bir patlama var.Mesela trafikte patlıyor,dün gece şunu seyretmiştim ondan oldu diyor...Bu da işin kolaycılığı oluyor.

Ne tür müzik dinliyorsunuz?
Çok CD dinlemem.Radyoyu tercih ediyorum.Türkü severim ama,yerli yabancı pek çok kanalı dinlerim.

Hangi kanalı tercih ediyorsunuz?
Arabamda birinci kanal Kral FM.Bakın 92.0

Mehmet Gezegen'e yetiştireceğim bunu hemen...
İlk beş kanal Türkçe,ardından yabancı kanallar geliyor.Müzik dinlerken sözlerden öte melodi ilgim çeker...

17 yıldır bu sektörde çalışan bir insan olarak,gençlere verebileceğiniz tavsiyeler neler?
Her ne iş yapacak olursanız olun,eğitimini alın.Mankenlik,oyunculuk ya da kamera arkası.Sektör çok büyüdü artık.

Yaklaşık 120 dizi var sanırım.
Arz talep meselesi tabii.Eğitim ve pratik birleşirse başarılı olma şansları yükselir.

Sizin eğitiminiz ne üzerine?
Tekstil üzerine okudum.şimdi, kendisi yapmamış ama bize öneriyor,diye düşünecek Kral Magazin okuru!Ama benim dönemim farklıydı.Eskiden ne mankenliğin ne oyunculuğun okulu vardı,ne de bu kadar teknik eğitim şansımız vardı.Yalnızca küçük kurslar vardı.Bu işi yapmayı çok istiyordum ve risk aldım.Çok da işsiz kaldım.O dönemde böyle büyük bir sektör yoktu çünkü.Ama gençler çok şanslı.Kanal sayısı arttı.Diziler revaçta.Ama rekabet de fazla.Altyapıları olması için bu işin okuluna gitmeleri şart.Ve elbette çok çalışmalılar.Okulundan mezun olmak,her şeyin ayaklarına geleceğini göstermiyor.Sabahlara kadar çalışacaklar.

Sansasyonel olmadan nasıl ünlü oldunuz?
Çok çalışarak!

Haftada kaç saat?
Günde 18-20 saat kadar çalışıyorum.Ve haftada 6 gün.

Ekran başında görüldüğü gibi değil yani.Basına yalnızca bölüm başına alınan ücretler yansıyor.Ama o kadar kolay para kazanılan bir sektör değil!
Yalnız çekim 6 gün.Dublaj montaj derken...Çift mesai yapılan bir sektör.Sevmezseniz bu işi yapamazsınız.

Sansasyonel olmamayı nasıl başarıyorsunuz?Sizn peşinizde kameralar dolaşmıyor mu?
Benim peşimde pek öyle kamera yok.Çünkü sansasyon yaratacak bir hayat yaşamıyorum.Kameraların olduğu yerlere de çok gitmiyorum.Çünkü çok kalabalık mekanlar oluyorlar.Bir gün görüntülenirsem,o mekana gitmek zorunda kalmışımdır.Hatır vardır arada

Not: Kaybolan Yillar Sitesinden Alıntıdır.

placebo
20-02-2007, 21:55
ellerine sağlık sağol..

SORUYU DOĞRU CEVAPLA BEDAVA 100 KONTÖR'Ü HEMEN AL

ForumTURKA.Net