Tüm Versiyonu Göster : KARABASAN GERCEGi
BeYaZ_öLüM
24-12-2005, 01:59
öncelikle bunu ben yaşamadım yaşayan arkadaşın anlattığı bir yazıdır herkezin okumasını istedim saygılar .. BeYaZ_ÖLüM
KARABASAN GERCEGi
BiR GENCiN YASADIKLARI
Uyandiginiz halde yataktan kalkamamaniz, bir guc tarafindan hareketlerinizin engellenmesi, kipirdayamamaniz yada konusamamaniz, bagirmaya calistiginiz halde sesinizin tum cabalamalariniza ragmen cikmamasi, bu sure zarfinda cesitli sesler ve halusunasyonlar gormeniz yani, halk arasinda Karabasan diye tabir edilen olay.
19 yasindaydim. O zamana kadar karabasanin ne adini ne sanini duymustum. Ilk yillar sesli ve goruntulu yogun bir sekilde yasadim. Ailecek panik icerisindeydik. Caresizlikten herkezin verdigi akli uygulamaya koyulduk.Bu arada cok komik olaylar da yasadim. Dortyol agizlarina sekerli sular doktum, yatagimin altinda kuranla uyudum o olmadi bicakla uyudum o olmadi makasla uyudum o da olmadi hocaya gittik bana muska yazdi. O olaydan sonra yogunluk azaldiysa da tam olarak kesilmedi.Cahil insanlar da degiliz ama nedense o zamanlar hic aklimiza bir psikologa danismak gelmedi . Cunku birazdan anlatacagim seyler cok mistik doga ustu olaylardi.
Her olay sonrasinda yataga oturup '' Neden Ben?'' diye aglardim. Ne yapmistim acaba.Neden boyle korkunc olaylar beni bulmustu.Bu konuyu her ne kadar arastirdiysam da bir sonuca ulasamamistim. Gorduklerim ruya miydi acaba? Kendimi cok tahlil ettim .Her defasinda gozlerim acik bulundugum mekani cok iyi gorebiliyordum. Fakat bir turlu ne hareket ediyor ne de bagirabiliyordum.Hadi hareket edip bagiramiyorum tamam ama o anda duydugum sesler ya da gordugum goruntuler beni zivanadan cikariyordu . Yasadiklarimi arkadaslarima anlattigimda pek inanan olmadi.Benim gibi karabasanlar tarafindan basilanina da rastlayamamistim. Bulundugum mekani degistirirsem belki yarari olur deyip yurtdisina ciktim olmadi evlendim yine olmadi. Dindar bir teyzemize bu konuyu anlattim. Teyze bana Kuran dan bazi ayetler okudu. O gunden sonra olaylar kesildi.Arasira yine bu olayi yasasamda eskisi gibi degil artik..
Basimdan gecenleri bir internet sitesinde 4-5 satirla ozetledim.Bu konuda yuzlerce mesaj aldim.Bir kismi cinlerle ilintili oldugunu soylerken, diger kismi beyinsel fonksiyonlarla iniltili oldugundan bahsettiler. Buyuk cogunluk ise basindan bu tarz olaylar gecen insanlardan aldigim mesajlardi. Hepsi de benden bu konuda yardim istiyordu. Hal boyle olunca kayitsiz kalamadim ve bu siteyi yapmaya karar verdim.Benim yasadiklarim korkunctu hic bir yerde cevap bulamamistim daha da kotusu bu olayin yalnizca benim basima geldigini saniyordum.Ama simdi biliyorum ki bu olayi bir cok insan yasiyor .Turkiye'de bu konuyla ilgili ne bilimsel ne de dinsel bir bulguya rastlayamadim. Tahmin edersinizki bu olay yalnizca Turk insanin basina gelmiyor. Amerika'da bu olaya SLEEP PARALAYSIS adi verilmis.
Bir grup insan bu olayin cinler tarafindan yapildigini, diger bir grupsa bu konunun beyinle ilgili olup adinin uyku felci oldugunu savundular.Ben her iki grubun da aciklamalarina yer verecegim. Bu konuda bilgisi olanlarin bilgilerini bizimle paylasmalarini da isteyecegim.Ayrica basinizdan gecen deneyimlerinizi de bana yazabilirsiniz.Yalniz bildigimiz bir sey var ki her ne ise, Dunyanin her yerinde bu olayi insanlar yasiyorlar. Eger bu olaylar surekli basiniza geliyor ise benim size tavsiyem hastahanelerin neurology klinigine gidip bir beyin filmi cektirmeniz.Hepinize karabasansiz gunler dilerim.
KARABASANLA iLK TANISMAM
19 yasima gelene kadar Karabasan'in ne adini ne de sanini duymustum. Taki o geceye kadar... Gece uzerimde hissettigim iki elin baskisiyla uyanmistim.O iki el beni yatakta hafifce saga sola salliyordu. .Duvara dogru donuk yan yatmis vaziyette oldugum icin arkamdakinin kim oldugunu anlayamadim. Arkama donmek istedigimde kipirdayamadigimi farkettim.Hareket edemiyordum.Cok uykum oldugu icin fazla ustunde durmadim gelenin annem oldugunu zannedip uykuma devam ettim.O gun ilk karabasan deneyimimi yasamistim.
ONA DOKUNDUM
Ertesi gun gece bir durtuyle uyandim ve gordugum manzara karsisinda dehsete dustum. Kapkaranlik odanin icerisinde bir cift korkunc goz bana bakiyordu.Yerimden firlayip isigi acmak icin davrandim ama kipirdayamadigimi hissettim.Ne kadar cabalarsam cabalayim bir guc beni tutuyordu.Ciglik atmaya calistim nafile, sesim solugum cikmiyordu.Sadece gozlerimi oynatabiliyordum ve o seyle goz goze gelmemek icin baska yerlere bakiyor bir yandan da yataktan kalkmak icin ugrasiyordum.Bir muddet sonra cozuldugumu hissedip yataktan firladim.Annem yanima geldiginde agliyordum.Beraber yattik.Ben kolumu yataktan disari cikacak sekilde basimdan yukari dogru atip yatttim.Birden avucuma yumusak bis sey degmeye basladi.Sanki satene benzer yumusak bir kumasti.Giderek agirlasmaya ,agirligin etkisiyle de kolum yavas yavas assagi cekilmeye basladi. Kolumu hemen geri cekmek istedim ama o anda yine kipirdayamadigimi farkettim .Ama korkmuyordum, ne de olsa yanimda annem vardi.Icimden ufak capli bir kufur ettim.Iste o anda hayatimin hatasini yapmistim.Korku filmlerindeki tarzdan bir gurultu kulaklarimda yankilanmaya ve cinlamaya basladi neye ugradigimi sasirmistim ayni zamanda beni yatagin icinde bir saga bir de sola hizli hizli salliyordu..Yatagin icindeki sallantimdan annem uyanip beni tuttu ve o anda kendime gelebildim.Resmen carpilmistim.
TELEFONDAKi SES
Bir gece basucumdaki telefonun sesiyle uyandim telefona dogru hamle yapmak istedigimde kipirdayamadim.Telefonun acildigini hissettim telefonu goremiyordum.Ahizeden bir ses gelmeye basladi.Ses enistemin sesiydi ve sacma sapan seyler konusuyordu.O anda telefonun gercekte calmadigini ve o konusanin gercekte enistem olmadigini anladim .Yataktan firlayip kalktigimda telefon kapali duruyordu.
KOLTUKTAN GELEN SES
Ablam yurtdisinda yasiyordu .Bir gece yatarken acaba onu dusunsem telepati kurabilirmiyim dedim.O anda ayak ucumdaki tek kisilik koltugun uzerinden bir ses geldi . '' Ohoooo kizim onlar coktan uyumustur'' Birden koltuga baktim hic kimse yoktu ama orda birisinin oldugunu seziyordum yine hareket etmek, bagirmak icin cetin bir mucadele vermistim
CADI
Babaannemin bizde kaldigi bir gece, karsimda uyuyordu.Filmlerden de bildigimiz bir cadi tiplemesi vardir .Hani uzun burunlu ve ceneli, yuzunde kocaman et benleri olan,sivri kocaman sapkali ve supurgeli.Gece uyandigimda bir de ne goreyim o cadi babaannemin ustune cikmis ve kadinin bogazina yapismis bir sekilde cigliklar atiyor.O anda babaannemi oldurdugunu zannettim.Bagirmak istedim kalkmak istedim nafile .Dehset icinde hem onlari seyrediyor hemde kalkmak icin efor sarfediyordum.Kalkip isigi yaktigimda babaannemin misil misil uyudugunu gordum.
BABAMIN KILIGINDA
Bir aksam ustu annemlerin yatak odasinda uzanmis yatiyordum.Birden karabasanin geldigini anladim.Hareket edemiyor, kurtulmaya calisiyordum.O sirada babam iceri girdi.Uzerini cikarip, esofmanlarini giydi , aynanin karsisinda saclarini taradi.Ben hem onu seyrediyor hemde bagirmaya calisiyordum.Oda karanlik oldugu icin beni farkedemedigini dusunuyordum. Kendimi farkettirmek icin epey bagirmaya ugrastim.Bir turlu beni gormuyordu.Saclarini taradiktan sonra kapiyi acip cikti.Bir muddet sonra bulundugum durumdan kurtulup iceri gittim.Babami ariyordum ona alanlari anlatacaktim.Anneme babam nereye gitti diye sordugumda 'Daha isten gelmedi ki !'dedi.
SOGUKTAN TiTRiYORDU
Arkadasimin evinde, sirtim duvara dogru donuk yan yatiyordum. Sabah yorganin hafifce acilip arkamdan birinin yataga girdigini ve titredigini hissettim.Ne oldugunu anlayamadim arkama donmek istedim hareket edemiyordum.Gelen arkadasim olamazdi o karsimdaki yatakta yatiyordu onu goruyordum.Arkamdaki kimse cok usuyordu.Son bi gayretle yataktan firladim ama baktigimda yatakta kimse yoktu.
KENDiMi GORDUM
Sabaha karsi karabasani hissedeerek uyandim.Ayak ucuma dogru duran tv nin ekranindaki yansimadan kendimi ve odayi gorebiliyordum.Birden yanima biri geldi ekrana iyice baktigimda bu kisinin kendim oldugunu gordum.Yatakta yatiyordum ama basucumda benim bir kopyam dikilmis bana bakiyordu.
Yasadiklarim bu kadarla siniri degil ilk etapta aklima gelenler bunlar.Bazen de sessiz ve goruntusuz sadece kipirdayamama gibi durumlarla karsilastim.Geldiginde onemsemezsem yada korkmadigimi anlarsa uzerimdeki baskiyi iki katina cikarirdi.
Hic bir sorunum ya da psikolojik problemlerim yoktu.Gencligimin en guzel en mutlu ve sorunsuz caglarinda baslayiverdi ve 6 yil yogun bir sekilde devam etti.Bunlar ruyada olan seyler degildi.Bir durtu ile uyaniveriyordum.Gozlerim acik gorebildigim kadar bulundugum ortami goruyordum.Korkunc gunler gecirdim.Ama civi civiyi soker derler.Dogru galiba.Onca basimdan gecen olaya ragmen evde tek basima kapkaranlik odalarda hic korkmadan kalabiliyorum.
MUSKA
Olaylar karsisinda caresiz kaldigimiz zaman bir hoca bana muska yazmisti.Psikolojik te olsa biraz rahatlarim diye ilk zamanlar muskayi taktim.Gercektente hergun basima gelen bu olay 4-5 gune inmisti.Uyku durumunda iken bu olay basima geliyor diye muskayi geceligime takiyordum.Gece bir guc tarafindan uyandirildim ustumde yogun bir baski vardi surekli bir ses kalk diyordu duymuyordum ama hissediyordum uykum cok oldugu icin hareket etmek icin direniyor epey ugrastiktan sonra kurtuluyor sonra geri uyuyordum o guc tekrar gelip beni esir aliyordu ben yine ayni mucaleyi verip daldigim anda yine ayni sey.Bir gariplik vardi bi turlu gitmiyordu.Abimin yanina gidip yattim ordada ayni olay surekli bana kalk diyordu. Uyutmuyordu.Aklima muska geldi elimi attim yerinde yoktu.Sonradan diger geceligimde oldugu aklima geldi .Annemi uyandirdim geceligimi sordum . Gece kalktiginda camasirlari makineye atmis benim gecelikte muskayla beraber camasir makinasinda yikaniyordu.Hemen makinayi durdurup muskayi cikardik.Ondan sonra deliksiz bir uyku uyudum.
ya bence bu muska,hoca,büyü filan sacma işler..
ayrıca o karabasan gıbı bı olay da yok..sadece cok yemekten,günün yorgunlugundan olusan bı halsizlik...
yani en azından ben böyle düşünüyorum...
YadeLLeR
30-12-2005, 19:40
ayrıca o karabasan gıbı bı olay da yok..sadece cok yemekten,günün yorgunlugundan olusan bı halsizlik...
sanakatılmıyorum ÖzLem cunku banada cok oLdu ve qeldı
ilteroctive
31-12-2005, 04:07
Oluyo bende yasadim benzer olaylar ama farkina varmadim yani karabasanmidir nedir ruya dedim gectim...Allah ima binlerce kez sukurler olsun su an oyle sorunlarim yok.Olanlarinda Allah im dermanini versin diyorum.
bilinç altınıza aldanmayın arkadaşlar sanal hafızayla dans edin :mesale:
alıntı yapim derken teşekkür ettim ama neyse.
arkadaşım hurafelere inanma realitelere inan.karabasanlar tarih boyunca vardı ve her zaman da olucaktır.cin,peri,şeytan olayları her zaman vardı ve olacaktır.heleki karabasan olayı belki psikolojik bi durumdur ama dinle de dolaylı olarak alakalıdır.böle bilip bilmeden yorum yapmayın.geçmişinizi bilin.örneklere gıpta edin.baklarının yorumlarını dinleyin sonra kendiniz kendi fikirlerinizi sunun.Hurafe örneklerine mahallende 10 kişiye sor sana minimum 3'ü "arada bende de oluyo" dicektir buna eminim.Sadece bu oranlama bile bunu kaale almana Yetecek bi örnektir...
SaYgıLar |3iG |3OSS...
alıntı yapim derken teşekkür ettim ama neyse.
arkadaşım hurafelere inanma realitelere inan.karabasanlar tarih boyunca vardı ve her zaman da olucaktır.cin,peri,şeytan olayları her zaman vardı ve olacaktır.heleki karabasan olayı belki psikolojik bi durumdur ama dinle de dolaylı olarak alakalıdır.böle bilip bilmeden yorum yapmayın.geçmişinizi bilin.örneklere gıpta edin.baklarının yorumlarını dinleyin sonra kendiniz kendi fikirlerinizi sunun.Hurafe örneklerine mahallende 10 kişiye sor sana minimum 3'ü "arada bende de oluyo" dicektir buna eminim.Sadece bu oranlama bile bunu kaale almana Yetecek bi örnektir...
SaYgıLar |3iG |3OSS...
arkadasım bak sen kendınde demıssın kendı fıkırlerınızı sunun diye..
ben de cevremın cogundan bunları duydum ve kendı dusuncemı soyledım...kendılıgımden cıkardıım bısey yok ortada..
ayrıca ben karabasan yok dıyosam kesın olarak yoktur diye bısey olamaz zaten benım yazdıklarım yazımın sonunda da belırttıgım gıbı kendı dusuncelerım...
Karabasan olgusuyla ben de sık sık karşılaşan birisi olarak seninki kadar olmasa da küçük çaplı bi araştırma yaptım.kendi karabasan olaylarımın analizini yaptığımda, genelde ramazan aylarında sahurdan sonra yattığımda ya da yatmadan hemen önce bişeyler yediğimde bu durumla karşılaştığımı farkettim.Çevremdekilerle bu olayı paylaştım ve bir çok kişiden benzer olaylar duydum.çoğu kişi sizin gibi alenen bir warlığın (insan, yaratık, koltuk) görünmesi şeklinde durumlar anlattı.Ancak ben hiç şekli bir görüntü yaşamadım.benim karabasanlı kabuslarım hep görüntüsüzdü.çevremdekilerle bu konuyu tartışırken sizin gibi birçok hikayeyle karşılaştım.Yaşlı teyzelerimden duyduğum,halk arasında bir varsayım ise beni şaşırtmakla birlikte çok komiğime gitti:"eğer karabasan gibi görünen yaratığın şapkasını kaparsan zengin olurmuşsun"yok görsem kapacam da göstermiyo kendini :)
bu tartısmaların sonu gelmez ehline sorup ögrenmemiz daha faydalı olacaktır yanlız KURANIKERİM cinlerin varlıgından bahsetmektedir burdanda su anlasılıyor cinler vardır büyü olayındanda bahseder yani büyüde vardır genede bu tür konuların ehil insanlara sorulması en mantıklı yoldur
askinbuyusu5
18-09-2006, 14:28
bu hikayeye ancak gülünür.:joker: karabasan denilen şey saçmalıktan başka bişi deil. ben inanmıorum.
ya gercekten karabasan die birşey yok ben eminim kendi yorgunllugundandır o cinlerle alakalı dersende cinler bizim dünyamıza karısamaz ( en aznından ben ole dusunuyom) yorgunluk belirtisidir onlar (uyku felci )
ALbaTRoS
18-09-2006, 18:48
kardeşim karabasan ve cinler vardır. şüphemiz yok. allah da bizzat kitabında söylemiştir. benim bildiğime göre. ya bi düşünün ya sizin onla alıp veremediğiniz neyki neyinden korkuyorsunuz. allah ben cinleri ve insanları bana kulluk etsinler diye yarattım diyor. onlar insanlara zarar veremezler ancak sen kendi kendine zarar verirsin. zaten öyle bir şeyi allah yaratmazki insanlara zarar verecekse neden yaratsın bir mantık yürütün bakim. ama size şunu söyleyeyim banyoda ve lavoboda işiniz biter bitmez çıkın. ya arkadaşlar gerçekten bir düşünün allah neden bizden üstün varlık yaratsın ki :S peygamberlerini kullardan seçmiş diimi yani cinlerden değil onun için çok kıymetliyiz allahın yanında.onun için sen onu bir şekilde yenersin ancak allahını sevip ibadet edeceksin bu kadar. başka çözümü yok psikolok felan boşş eskiden psikolok mu varmışki. ama bide şu gerçektir. çok dikkat edin bunlar genellikle gebe kadınlara gelirler. yani erkeklere fazla gelmezler sadece bayanlara. onun için dinimize düşkün olursak hiçbirşeyden zarar gelmez emin olun bundan iyi garanti yokkk ;) en iyi garanti dinimize bağlı yaşamak hem bu dünyada rahat ederiz hem öbür dünyada ;)
Nette gezerken aşağıdaki dökümanı buldum bilmem gerçekmi ????
Karabasan Gerçekmi ?
Uyku üzerine 30-35 yıldır yapılan araştırmalar henüz başlangıç safhasında olduğundan, rüyalar hakkında yapılan bilimsel açıklamalar da içinde pek çok bilinmeyeni barındıran karanlık bir süreçte devam ediyor.
Uyuyan kişiler üzerinde yapılan deneylerde, ‘’REM’’ (Rapid Eye Movement-Hızlı Göz Hareketleri) uykusu sırasında göz kapaklarının arkasındaki gözlerde hızlı hareketler gözlemleniyor.. Bu sırada beyin dalgaları aynı uyanıkken olduğu gibi senkronize değil.
İşte rüyalarda , REM uykusu sırasında görülüyor.
Anne karnındaki yolculuğunu REM uykusunda geçiren insanoğlu, o süreçte sürekli olarak düş görür. Düş görme zamanları doğumdan ölüme doğru azalmaya başlar. Her insanhatırlasa da hatırlamasa da , bir uyku zamanı içinde 4-5 kere rüya görür. 24 Saat uyumayan bir insanın sinir sistemi, bu süreci takip eden ilk uykuda eksik kalmış REM sürecini tamamlar. Dolayısıyla, 2-3 gün uykusuz kalan kişi de uyanıkken düş görmeye başlar.
KARABASAN NASIL OLUŞUR?
Rüyada gördüğümüz aktivitelerin fizyolojik etkisi, tıpkı günlük hayatta açık bilinçle yaşadıklarımızın aynısıdır. Rüyamızda, koşmak, şarkı söylemek, kaçmak aktivitelerinde bulunuyorsak beyinden kaslara bu fonksiyonlar için emirler gider. REM uykusu sırasında oluşan bu hareket emirlerini ‘’Locus Coeruleus’’ noktası durdurur. Bu nedenle kişi hareket etmek istediği halde hareket edemez. Uyku esnasında kişileri korumaya yönelik oluşmuş bu güvenlik sistemi, özellikle heyecanlı rüyalarda kişiye felç olmuşluk duygusu verir. İnsan rüyasında da kaçmak istediği halde kaçamadığı, koşmak istediği halde koşamadığı rüyalar görür. Bu felç olmuşluk hissi, korkunç rüyalarda kabusa dönüşür ve abartılı korku tepkileri (hızlı kalp çarpıntısı, ter içinde kalmak, ağız kuruluğu v.b) hissederek uyanan kabus sahipleri KARABASAN sanrısı ile kalkarlar.
Siz isterseniz yine karabasan hikayelerine inanmaya devam edin. Ama karabasan denilen şey, bildiğimiz ‘’kabus’’ ya da bir tür ‘’uyku bozukluğu’’
Kendi Yorumum ;
ben bu dökümana inanmıyorum geçen 3 gün önce yatağımda yatıyorum biraz geçtikden sonra üstüme ağır bir yük düştü (Yorgun veya uykusuz değildim) kalkmak istiyorum kalkamıyorum bağırmak istiyorum bağıramıyorum içimden dedimki ulen herhalde ölecem ben ölüm böyle birşey mi dedim yoksa ? ama sonradan nasıl olduysa üstümden o ağır yük kalktı. ve hemen aileme anlattım durumu KARABASAN dediler bence inanın arkadaşlar ;) ha şunuda söyleyim bu konu gerçekden tattışılacak bir konu,siz ne dersiniz.?
ben inanmıyorum çünkü hiç başıma gelmedi
ALbaTRoS
18-09-2006, 20:33
ben inanmıyorum çünkü hiç başıma gelmedi
kardeş bence tövbe et allahın verdiği birşey gerçek gerçek olmasa o kadar kişinin başına gelmes bi ailene veya bir yakınına sor bilmezlerse sana istediğini vercem garanti %100 vardır. inan
tamam kardeş insllh basıma gelmez
bence de olabilir ama bilmiyorum yine de :moruk:
gözdeCİM
28-05-2007, 02:54
aman nıye tartısıosunuz kı başına gelmeyen bilmessssss arkadaslarrrrrr
Delikanli_Kiz
28-05-2007, 16:50
bana her gece en az beş kere gelir bea:D
ama ole psikoloğa gidiim yok muska yapiim gibi şeylere koyulmadım..
ilk başlarda gelince dua ederdim biraz geçer kalkardım
ama sonlarda azıttı :D
ne yapsam geçmio sabaha kadar sürüo vala
bu sırada tuhaf sesler bişiler görüom:D
ama cidden ürkütücüüü :D
Delikanli_Kiz
28-05-2007, 16:52
tabiki karabasan die bişi var ve gerçek nasıl rüyalar gerçekse karabasanda ole gerçekl! ;)
bunun nedeni ni cok merak ediyorum acaba bir yerde aciklamasi varmi :)
yaw kanka sen muskaya nasıl inanmazsın o muskanın içine ne konuyo biliyon mu len? öyle bi tane kağıt parçası koymuyolar dua koyuyolar dua..
Elhamdurüllah müslümanız sen müslüman değil sen o başka :polis:
hepsi_sedanur
05-06-2007, 12:44
ya arkadaşlar alıntı yaparak cevaplayamadım böyle idare edeceğim karabasan olmadığı için mi çoğu kişiye karabasan gelmiş karabasan olmasa karabasan adı verilmez hekimler bu olaya bi ad verirlerdi karabasan olarak kalmazdı heralde bu olaylara inanmıyorsanız karıştırmaya okumaya gerek yok size katılmıyorum
ben yaşamadım bu şekilde ama inancım her zaman vardır...paylaşımın için çok teşekkürler..;)
Brindar_
05-06-2007, 17:52
tşkler
LAMİA_ELA
05-06-2007, 18:33
Bunlar Saçma şeyler ..
Bunlar Saçma şeyler ..
bu kadar kesin konuşma...;)
ya gercek yada cok film seyrediyosun heh eeeeeeeeee
Bunların nedeni cenabet gezmekten oluyor.
genıusmerve
14-09-2007, 18:08
çok saçma bence böyle şeylere inanmam neymiş öyle karabasan falan
ben bu olayı yaşamasamda bundan sonra bişi olur mu olamaz mı bilemicem baya bi etkiledi bu yazılanlar beni :boom:
oriordancrn
16-09-2007, 01:35
yok böle bişi bana da gelio oh ne güzel cinler yapıo diim bnde ,,oysaki bunun bilimsel acıklaması var,ve uyku merkezlerinde tedavi ediliyo,sahsen ben öyle yaptım ve kurtuldum
oriordancrn
16-09-2007, 03:27
yaww bilimsel acıklaması varrrr bnim basımada geldiii tedavi gördümm gectiiiii her gece ayetel kürsü okuodum baslarda ona ragmen geliodu hea nas ve felak suresinide okuodum yane ona ragmen görüodum karabasan nedir yani bu inkarr
ben sadece 1 defa karşılaştım sadece bağıramayıp kımıldayamıyordum ama sen baya korkunç şeyler geçirmişsin.
karabasan olayina inaniyorum cünkü bende sürekli yasamaktayim:help:
bence yanlış düşünüyorsun özlem bu olaylar benimde başıma geldi ve muska sayesinde artık olmuyor senin düşünce tarzını bilemem ama bence bunun çözümü muska. biraz araştırsan bu konuyu gerçekleri görebilirsin. karabasan da aslında bie çeşit cindir. ve bu sorunlarında psikologa başvurarak çözülebileceğine ben pek inanmıyorum ama inanmak veya inanmamak senin elinde
zαкηαƒєiη
22-12-2007, 15:46
ama bu gercek!!!!!!!
genc_adam
24-12-2007, 17:58
tıpatıp aynısı açılmıştı.hem bu sitede hemde olayı yaşayan kişinin sitesinde vardı.binde bin kişinin yaşadığı sitede kopyalamıştır.ayıp beee:41:
bnde yaşadım bu olayları çok rahatsız oldum daha 15 yaşındayım ve bu yıl yaşamıştım ilk ne olduğunu bn anlamamıştım biliyordum böle bişi olduğunu ama nerden bilebilirdimki bnada geleceğini:)bnde içimdn çok küfür ettim 5 6 gün böle devam etti daha sonra kendiliğindn gitti .Allah a şükürler olsunki çok büyük olay değildi.ama itiraf ediyorum çok çok korkmuştum:)
Arkadaşlar konunun üzerinden baya zamn geçmiş ama buraya sırf bu yüzden üye oldum. 1,5 yıldır aralıkalrla sürüyordu ama Ramazan ayında sahurdan sonra hergün devam ediyor. ne olduğunu bilmiyorum muskalarım var yastığımda üzerimde odamda ama yok yok yok ramzanda dahada etkili...
bana hiç olmadı olmasınıa hiç istemem allah korusun :(
Allah kimseye göstermesin çok kötü olduğunu duydum paylaşimin için saol kardeş
EνeηStar
10-09-2008, 23:36
kardeşim karabasan ve cinler vardır. şüphemiz yok. allah da bizzat kitabında söylemiştir. benim bildiğime göre. ya bi düşünün ya sizin onla alıp veremediğiniz neyki neyinden korkuyorsunuz. allah ben cinleri ve insanları bana kulluk etsinler diye yarattım diyor. onlar insanlara zarar veremezler ancak sen kendi kendine zarar verirsin. zaten öyle bir şeyi allah yaratmazki insanlara zarar verecekse neden yaratsın bir mantık yürütün bakim. ama size şunu söyleyeyim banyoda ve lavoboda işiniz biter bitmez çıkın. ya arkadaşlar gerçekten bir düşünün allah neden bizden üstün varlık yaratsın ki :S peygamberlerini kullardan seçmiş diimi yani cinlerden değil onun için çok kıymetliyiz allahın yanında.onun için sen onu bir şekilde yenersin ancak allahını sevip ibadet edeceksin bu kadar. başka çözümü yok psikolok felan boşş eskiden psikolok mu varmışki. ama bide şu gerçektir. çok dikkat edin bunlar genellikle gebe kadınlara gelirler. yani erkeklere fazla gelmezler sadece bayanlara. onun için dinimize düşkün olursak hiçbirşeyden zarar gelmez emin olun bundan iyi garanti yokkk ;) en iyi garanti dinimize bağlı yaşamak hem bu dünyada rahat ederiz hem öbür dünyada ;)
Teşekkürler Murat ,,
Bilim adamları çoğu kez açıklamıştır bu karabasan gerçeğini ,,
Ama ben bunca yıldır aksini söyledim , söylediğiminde arkasındayım ;)
Bilim adamları,tıp,doktorlar v.s birçok gözlemler,bilimsel algılarla karabasan isminin var olmadıgını , aşırı yorgunluk,uykusuzluk,hastalık,korku,kararsızlık,te dirginlik,şüphe vs. gibi bir takım his ve algılara dayamıştır ..
Ben bu konuya nötr'üm !
Çünkü yorgunluktan,stresten yada uykusuzluktan dolayı hiçbir şekilde hareket edememe,
faaliyetsizlik,
kıpırdamaya çalışma,
çırpınma ama duyulmama,
'anne' bile diyememe,
bunları gerçekleştirememe gibi bir olanak uykusuzluktan ve stresten kaynaklanmaz !
Göremediğin bir şeye 'karabasan' adını vermekte dogru olmayabilir ,
ama göremediğin halde nasıl melekler var diyorsam üzerimdeki hareketimi kısıtlayan şey de beyin gücüm olamaz ;)
ALbaTRoS
11-09-2008, 00:12
Ya görmek sorun değil ki insan inanıyor KUR-AN'da var. hatta sitede onlardan kurtulma ile ilgili bir dua yayınlamıştım. ben kesinlikle inanıyorum. ama birde şuna inanıyorum insanın elinde olan şeylerdir. ona inanmazsa ise yani varlığına inanır ama zarar vereceğine inanmaz ise güçlü olur ise zarar veremez. korkar isen akli dengeni bile yerinden alabilir deli edebilir. Yeterki zeki olacaksın güçlü olacaksın. Şayet onlardan korkarsan daha çok üstüne gelir. Tek yöntem güçlü olacaksın muska vs. :) onlar bence pekte önemsenecek şeyler değil. ha tamam muska iyi birşeydir ama sırf bu yüzden takmak mantıksızdır :) Tekbirşey duanı okuyacaksın güçlü olacaksın onları düşünmeyeceksin :)
Tzadkiel
11-09-2008, 12:29
Teşekkürler Murat ,,
Bilim adamları çoğu kez açıklamıştır bu karabasan gerçeğini ,,
Ama ben bunca yıldır aksini söyledim , söylediğiminde arkasındayım ;)
Bilim adamları,tıp,doktorlar v.s birçok gözlemler,bilimsel algılarla karabasan isminin var olmadıgını , aşırı yorgunluk,uykusuzluk,hastalık,korku,kararsızlık,te dirginlik,şüphe vs. gibi bir takım his ve algılara dayamıştır ..
Ben bu konuya nötr'üm !
Çünkü yorgunluktan,stresten yada uykusuzluktan dolayı hiçbir şekilde hareket edememe,
faaliyetsizlik,
kıpırdamaya çalışma,
çırpınma ama duyulmama,
'anne' bile diyememe,
bunları gerçekleştirememe gibi bir olanak uykusuzluktan ve stresten kaynaklanmaz !
Göremediğin bir şeye 'karabasan' adını vermekte dogru olmayabilir ,
ama göremediğin halde nasıl melekler var diyorsam üzerimdeki hareketimi kısıtlayan şey de beyin gücüm olamaz ;)
Beynin gucunu kucumseme..Beyın hasara ugradiginda insanlar etraflarinda nasil olmayan hayali cisimler goruyorsa, beyin saglikli calisirken vucutsal rahatsizliklar yada stres sıkıntı vs. beyinde anlik sorunlara sebep olabilir. Nasıl beyin calisirken vucudunu hareket ettiremeyen felcli insanlar oluyorsa karabasan dediginiz olgu da buna benzer bilinc alti beyin ilişkisi arasinda bir durum olabilir. Herseyin bir aciklamasi oldugunu soylemiyorum ama bunun var.
Meleklere gelince bu islamin sartlarindan zaten. karabasanla onu bir tutamazzsın.
Fakat insanlara zarar veren ve korkutan cinler vardir. Ama Korkulu ve bizi donduran ruyaların hepsini onlara mal etmemeliyiz. Sunu bilmeliyizki hicbir varligın hic kimseye ALLAH ın izni olmadan zarar verme yetkisi yoktur.
SONUC olarak basvuracagimiz yuce makam tektir...
RapunzeL_
11-09-2008, 12:50
kötü yaa :( annemin başınada gelmiş bana hamileyken genellikle hamile kadınlara çok geliomuş :(
EνeηStar
11-09-2008, 18:44
Beynin gucunu kucumseme..Beyın hasara ugradiginda insanlar etraflarinda nasil olmayan hayali cisimler goruyorsa, beyin saglikli calisirken vucutsal rahatsizliklar yada stres sıkıntı vs. beyinde anlik sorunlara sebep olabilir. Nasıl beyin calisirken vucudunu hareket ettiremeyen felcli insanlar oluyorsa karabasan dediginiz olgu da buna benzer bilinc alti beyin ilişkisi arasinda bir durum olabilir. Herseyin bir aciklamasi oldugunu soylemiyorum ama bunun var.
Meleklere gelince bu islamin sartlarindan zaten. karabasanla onu bir tutamazzsın.
Fakat insanlara zarar veren ve korkutan cinler vardir. Ama Korkulu ve bizi donduran ruyaların hepsini onlara mal etmemeliyiz. Sunu bilmeliyizki hicbir varligın hic kimseye ALLAH ın izni olmadan zarar verme yetkisi yoktur.
SONUC olarak basvuracagimiz yuce makam tektir...
Birincisi melekle karabasanı bir tutmuyorum ,,
İkincisi insana zarar verip korkutan cinler demişsin,,cinlere laf söylemek ne haddine ? Durduk yere mi korkutuyorlar insanları ,, Cinlere 'kötü' damgasını vurmak haddin değil ,, editlesen iyi olur ..
Üçüncüsü Allah istemediği sürece hiçbişeyden zarar gelmez diyorsun ,, Haşa! Allah bir ol deyişiyle dünyayı tepetaslak ediverir ,,
Senin bahsettiğin ,konusmaya çalıştıgını ben sana söyleyeyim ,,
Allah cennet,cehennemi yarattı..adem ve havvayı,,
Şeytan neden var ? Şeytan olmayadabilirdi ,,
İyi düşün,, çıkan fırtınadan da ona göre yorumumu alıntı yapıp bana karşılık ver,,
Allah kullarını sever,,hakedene hakettiğini verir ,, Sen bunun ne oldugunu düşünemezsin bile,,ne haddine insanların !..
Bu benim düşüncelerim ,,Allah'la arama girme..
Yorumlarımı birdaha alıntı yapma,,yapacaksan da mantıklı cevap yaz,,
Selametle ..
Tzadkiel
12-09-2008, 02:06
Birincisi melekle karabasanı bir tutmuyorum ,,
İkincisi insana zarar verip korkutan cinler demişsin,,cinlere laf söylemek ne haddine ? Durduk yere mi korkutuyorlar insanları ,, Cinlere 'kötü' damgasını vurmak haddin değil ,, editlesen iyi olur ..
Üçüncüsü Allah istemediği sürece hiçbişeyden zarar gelmez diyorsun ,, Haşa! Allah bir ol deyişiyle dünyayı tepetaslak ediverir ,,
Senin bahsettiğin ,konusmaya çalıştıgını ben sana söyleyeyim ,,
Allah cennet,cehennemi yarattı..adem ve havvayı,,
Şeytan neden var ? Şeytan olmayadabilirdi ,,
İyi düşün,, çıkan fırtınadan da ona göre yorumumu alıntı yapıp bana karşılık ver,,
Allah kullarını sever,,hakedene hakettiğini verir ,, Sen bunun ne oldugunu düşünemezsin bile,,ne haddine insanların !..
Bu benim düşüncelerim ,,Allah'la arama girme..
Yorumlarımı birdaha alıntı yapma,,yapacaksan da mantıklı cevap yaz,,
Selametle ..
Olaylari carpıtmakta ustune yok. yazdıgım yazıya bakıyorum bıde senın yazına ben demısım mersıne sen gıtmıssın tersıne. Sana laf anlatamayacagım kesın bosuna nefes tuketmıycem
EνeηStar
12-09-2008, 18:25
Olaylari carpıtmakta ustune yok. yazdıgım yazıya bakıyorum bıde senın yazına ben demısım mersıne sen gıtmıssın tersıne. Sana laf anlatamayacagım kesın bosuna nefes tuketmıycem
Bana değil dostum derdini Allah'a anlat ;)
ςl๏ย๔ ร.
12-09-2008, 20:58
Bu konuya son noktayı koyalım.Yukarıdaki arkadaşlarımızın bazıları karabasanı bilime dayandırıp kendi fikrini inandırmak istemiş bazı arkadaşlarımızda psikolojik temellere dayandırarak kendi fikrini anlatmak istemiş.Eer bu burada tartışılıyorsa, tartışılması gereken aslında var olup olmadığı değil böyle birşeyin neden oldup olmadığıdır.Herkes kendi inançları kadar yaşar hayatını ve Allah onlarla beraberdir.
benim başımada geldi bu olay.ramazan ayıydı sahurdan sonra yattım.birden gözlerimi açtım ve pencereden doğru karanlık bir bulutun üstüme doğru geldiğini gördüm üstüme çullanmştı ve hareket etmke istiodum ama hiç bi yerimi kıpırdatamıoyordum bağırmak istiodum ancak onu da yapamıyordum ayaklarım bnden kontrolsüz bi şeklde inip kalkmaya başladı ilkten bunu anlamamştın daha sonradan ayağımın ucunda ekmek poşedinin asılı olduğunu gördüm tahminen bundan olabilir.dua ederek ondan kurtulmuştum fakat ekmek poşedini kaldırdıktan sonraki günlerde de yine gelmeye başlamıştı şimdi Allah çok şükür kesildi ama gerçekten çok ürpertici bi durum.bol bol felak la nas dualarını okuyun çok faydalı oluyo gerçekten
maviruya27
27-09-2008, 06:14
selamlar ben gaziantepten mehmet bu konuyla ilgili benim başımdan çok şeyler geçti sizin yapmış oldugunuz bu konu gerçekten çok ilgimi çekti ve busiteye olmamın sebebi de diyebilirsiniz. bu karabasanla ilgili büyüklerimden çok seyler duyardık çeşitlerinin çok oldugunu bir çok seytani varlıkların yasadıgını hep can kulagı ile dinlemişimdir bunlardan biride bizim buralarda su kuzusu diye adlandırdıgımız bir üç harfli seytantır bunun la ilgili hatta dedem birgun su kenarından eve gelirken yol kenarına uzanmış bir varlık görür ne oldunu bilmeden yanına yaklaşıp onu yakalayıp eve getirirmiş dedem çok cesaretli bir adammış neyse dedem bunu 3 yıl kendi hizmetinde kullanmış birgun tarladan eve gelmiş bakmışki aglıyor dedem neden alıyorsun ne oldu diyince oda senin anan baban yokmu annemi babamı özledim demiş dedem asla sen artık bana aitsin kesinlikle olmaz demsine ragmen dedemi ikna etmiş dedem bir sartla demiş seni ailenin yanına bırakırım demiş eger geri bana dönecegine söz verirsen olur demiş dedem oda tamam diyince eee söz verdikleri zaman dönemiyeceklerini bildigi için dedem kendisini yakladıgı suyun kenarına getirmiş ve orda dedeme bak gidiyorum sana söz verdim ama bunu bilemiyorum demiş dedem neyi deyince ben suya daldıktan sonra gelirim ama suyun üstünde kan belirirse bilki beni öldürmüşlerdir eger beni öldürürlerse 7 göbeginizin yedisede hayır görmesin demiş dedem susmuş bişey diyememiş su kuzusu suya atlayınca belli birsüre sonra suyun üstüne kan belirmiş dedem eyvah öldürdüler deyip pişmanlık içinde eve dönmüş ve o günden beri bizim işimiz hayır gitmez bn 4 cü göbegim önceleri derdim kendime bu nasıl bişey diye düşündükçe kahroluyorum bu kara basanla ilgili ise benim başımda n geçen bir olaydı bekarlıgımda aldırış bile etmezdim ama birgün evlendim ve olan eşime oldu birgun evdeyiz evliliğimizin ilk haftası idi ışıkları söndürmüştük ben yatakta uzanmış uyanık bişekilde eşimin gelmesini bekliyordum birden aklıma bir saka yapayım dedim eşşekliğin tam daniskası işte nerden bilecemki aklım sanki gitti biri sanki bana bu sakayı yap der gibi neyse eşimin yaklaştıgını fark ettim aramızda uzaklık 10 15 adım kadar var bende dört elli yürüyüp yaklaşmak istedim eşim o anda kendiside dalgın gelirken birde ışıklar sönük benide öyle görünce bismillah deyip üstü üstüne tekrarladı hemen ayaga kalktım benim dedim sarıldım ama nafile olan oldu o geceyi asla unutamam sabaha kadar yatmadı uyuyor birden iniltili sesler çıkarıyor elimle dokundugum zaman irkilip kalkıyordu ne oldu diyince kabus görüyorsun onun için uyandırdım dedim bu böyle epeyce sürdü o gecede annem gildeydik allahtan anneme söyledim neden yaptın oglum sadece saka yapmak istedim dedim pişmandım ama pişmanlık iş işten geçtikten sonra fayda vermiyo annem oglum sarılıp yatın erkegin kokusuna gelmezler dedi öyle yaptık olmadı uyuyoruz sarılıyorum ikimize birden çöküyor zor bir şekilde uyanmaya çalıyorum sok yasıyoruz resmen ikimizde eşim aglıyor saga dönüyor sola dönüyor birtürlü olmuyor bildigim bütün duaları okuyorum nafile faydası yok annemi kaldırdım anne ne yapacagız mecburi geceyi böyle geçireceksiniz dedi gözüme uyku girmedi onun basında bekledim iniltiler gelmeye baslayınca uyandırırdım hemen bir iki derken bende uyumusum birden bir agırlık çöktü üstüme bagırıyorum haykırıyorum ama nafile kızgın bişekilde seni yakalarsam parçalara ayıracam diyip nasıl oldu anlayamadım birden yatakta ters dönüp basımız ucunda bekleyen bir varlık gördüm hayretler içinde kalmış ürperircesine sag elimi uzatıp onu yakalamaya çalıştım öylesine hızlı hareket ediyorduki gözlerimle onu takip edemiyordum o anda bayılmışım ve ogun onu kovaladıktan sonra aylarca gelmedi rahat ve huzurluyduk ve bunun yuzunden 2 yıl çocugumuz bile olmadı bizim burada bir arkadasım vardı eşimi bir kere gördü benim yanımda memet sana bişey diyecem sonra ugra yanıma dedi tamam dedim sonrası gittim çocugunuz yokmu dedi yok abi dedim niye biliyormusun dedi bana evet abi niye deyince eşinde birhal var dedi nedir diyince korku diye ifade etti şaşkınlık içinde beniim sebeb oldugum olaydan dolayı oldugunu anlamıştım hocalara inanmazdım ama kiliste bir hoca var dediler oraya gittim annemle hacı mehmet derlermiş buldum kapıdan içeri girince bana hoca sen niye geldin hanımın nerde derde şifa arayan o diyince şaşkınlık içinde tamam dedim ve ondan sonra çocugumuzda oldu allaha şükür bütün çocukları anneli ve özellikle eşşek sakası yapmayan babalı büyütür :) insallah
maviruya27
27-09-2008, 06:24
selamlar ben gaziantepten mehmet bu konuyla ilgili benim başımdan çok şeyler geçti sizin yapmış oldugunuz bu konu gerçekten çok ilgimi çekti ve busiteye olmamın sebebi de diyebilirsiniz. bu karabasanla ilgili büyüklerimden çok seyler duyardık çeşitlerinin çok oldugunu bir çok seytani varlıkların yasadıgını hep can kulagı ile dinlemişimdir bunlardan biride bizim buralarda su kuzusu diye adlandırdıgımız bir üç harfli seytantır bunun la ilgili hatta dedem birgun su kenarından eve gelirken yol kenarına uzanmış bir varlık görür ne oldunu bilmeden yanına yaklaşıp onu yakalayıp eve getirirmiş dedem çok cesaretli bir adammış neyse dedem bunu 3 yıl kendi hizmetinde kullanmış birgun tarladan eve gelmiş bakmışki aglıyor dedem neden alıyorsun ne oldu diyince oda senin anan baban yokmu annemi babamı özledim demiş dedem asla sen artık bana aitsin kesinlikle olmaz demsine ragmen dedemi ikna etmiş dedem bir sartla demiş seni ailenin yanına bırakırım demiş eger geri bana dönecegine söz verirsen olur demiş dedem oda tamam diyince eee söz verdikleri zaman dönemiyeceklerini bildigi için dedem kendisini yakladıgı suyun kenarına getirmiş ve orda dedeme bak gidiyorum sana söz verdim ama bunu bilemiyorum demiş dedem neyi deyince ben suya daldıktan sonra gelirim ama suyun üstünde kan belirirse bilki beni öldürmüşlerdir eger beni öldürürlerse 7 göbeginizin yedisede hayır görmesin demiş dedem susmuş bişey diyememiş su kuzusu suya atlayınca belli birsüre sonra suyun üstüne kan belirmiş dedem eyvah öldürdüler deyip pişmanlık içinde eve dönmüş ve o günden beri bizim işimiz hayır gitmez bn 4 cü göbegim önceleri derdim kendime bu nasıl bişey diye düşündükçe kahroluyorum bu kara basanla ilgili ise benim başımda n geçen bir olaydı bekarlıgımda aldırış bile etmezdim ama birgün evlendim ve olan eşime oldu birgun evdeyiz evliliğimizin ilk haftası idi ışıkları söndürmüştük ben yatakta uzanmış uyanık bişekilde eşimin gelmesini bekliyordum birden aklıma bir saka yapayım dedim eşşekliğin tam daniskası işte nerden bilecemki aklım sanki gitti biri sanki bana bu sakayı yap der gibi neyse eşimin yaklaştıgını fark ettim aramızda uzaklık 10 15 adım kadar var bende dört elli yürüyüp yaklaşmak istedim eşim o anda kendiside dalgın gelirken birde ışıklar sönük benide öyle görünce bismillah deyip üstü üstüne tekrarladı hemen ayaga kalktım benim dedim sarıldım ama nafile olan oldu o geceyi asla unutamam sabaha kadar yatmadı uyuyor birden iniltili sesler çıkarıyor elimle dokundugum zaman irkilip kalkıyordu ne oldu diyince kabus görüyorsun onun için uyandırdım dedim bu böyle epeyce sürdü o gecede annem gildeydik allahtan anneme söyledim neden yaptın oglum sadece saka yapmak istedim dedim pişmandım ama pişmanlık iş işten geçtikten sonra fayda vermiyo annem oglum sarılıp yatın erkegin kokusuna gelmezler dedi öyle yaptık olmadı uyuyoruz sarılıyorum ikimize birden çöküyor zor bir şekilde uyanmaya çalıyorum sok yasıyoruz resmen ikimizde eşim aglıyor saga dönüyor sola dönüyor birtürlü olmuyor bildigim bütün duaları okuyorum nafile faydası yok annemi kaldırdım anne ne yapacagız mecburi geceyi böyle geçireceksiniz dedi gözüme uyku girmedi onun basında bekledim iniltiler gelmeye baslayınca uyandırırdım hemen bir iki derken bende uyumusum birden bir agırlık çöktü üstüme bagırıyorum haykırıyorum ama nafile kızgın bişekilde seni yakalarsam parçalara ayıracam diyip nasıl oldu anlayamadım birden yatakta ters dönüp basımız ucunda bekleyen bir varlık gördüm hayretler içinde kalmış ürperircesine sag elimi uzatıp onu yakalamaya çalıştım öylesine hızlı hareket ediyorduki gözlerimle onu takip edemiyordum o anda bayılmışım ve ogun onu kovaladıktan sonra aylarca gelmedi rahat ve huzurluyduk ve bunun yuzunden 2 yıl çocugumuz bile olmadı bizim burada bir arkadasım vardı eşimi bir kere gördü benim yanımda memet sana bişey diyecem sonra ugra yanıma dedi tamam dedim sonrası gittim çocugunuz yokmu dedi yok abi dedim niye biliyormusun dedi bana evet abi niye deyince eşinde birhal var dedi nedir diyince korku diye ifade etti şaşkınlık içinde beniim sebeb oldugum olaydan dolayı oldugunu anlamıştım hocalara inanmazdım ama kiliste bir hoca var dediler oraya gittim annemle hacı mehmet derlermiş buldum kapıdan içeri girince bana hoca sen niye geldin hanımın nerde derde şifa arayan o diyince şaşkınlık içinde tamam dedim ve ondan sonra çocugumuzda oldu allaha şükür bütün çocukları anneli ve özellikle eşşek sakası yapmayan babalı büyütür :) insallah
CaNnsSuU
30-09-2008, 21:11
yaw bu konu varmıydı sankim....;)
Roฬเℓℓ_קครรเ0ภ
30-09-2008, 22:12
bunu okumustum.
rachetime
01-10-2008, 12:43
Genelde yorgun gğnlerde Yada o günün tranwasından dolayı olşan olay..
big smoke
01-10-2008, 20:01
ilginç ilginç
afternoon
03-10-2008, 22:00
daha dun gece bu olay benımde basıma geldı pencereye dogru yan yatmıs uyuyordum cok guzel karsı konulmaz bır uyku cekıyordum sanırım sabah olmustu bırden uyandım ve hareket edemedıgımı anladım kollarımı tum gucumle hareket ettırmeye calısıyordum ama nafıle 5 10 sanıye sora kendıme geldım ama ınanılmaz bır sekılde uyku aclıgı duyarak yerımden kalkamadan tekrar uyudum.
sımdı benım merak ettıgım sey neden acaba bu sekılde karsı konulamaz bır uyku hıssedıyorum bunu aranızda yasayanlarda varmı.
benşm başıma ggeldi ama hareket ediodum saçları kömür siyahı ve uzundu ezan okuyunca çığlık attı ama yakalamaya çalıştım ayaklar ters korktum sonunda vurmaya çalıştım ama gidi o geli ezan başladı çıldırmaya başladı bana mesaj atın bu oknuda gördüğüm şey nedir??
#?ErTaN?#
05-10-2008, 13:05
ben valla bu seylere ınanmıyorum
Orangeburn97
05-10-2008, 14:51
bana hiç olmadı büyünce %90 olur eminim
ѕαηѕαяѕαℓνσ
08-10-2008, 15:56
banada bir kaç defa oldu hareket etmek istiyorsun ama mümkün değil öylece sabit kalıyorsun ve sesini bile çıkartamıyorsun çok kötü bir durum inşallah birdaha yaşamam.
açıkcası bendee inanmıyorum bilinç altı gibiiii
oktay_zb
26-10-2008, 16:50
özlemm şaçmalama böyle şey senin basına gelse görürüm seni de kardeş allah sabır wermiş walla geçmiş olsun
Damla_Dml
26-10-2008, 17:22
Karabasan diye bisey var arkadaslar benim ailemdeki cogu kisiye oldu !!
Bu cinde olabilir tabiki Karabasan olmassada, kuranda bile yaziyo böyle bi varligin
var oldugu !!
Arkadasim valla gecmis olsun allah sabir versn benim basima allahtan hic gelmedi !!!
pRoßLem kıSs*
26-10-2008, 18:13
inanmak ıstemedıgımız ve ınanmaya korktugumuz seylerın varoldukların ınanırız...genel olarak.....
basıma gelmedı umarımda gelmezgelenlerede gecmıs olsun
dadlu_cadu
31-10-2008, 12:22
Benm arkadaşimnda başina bu tür şeyler gelio her an yaninda olduklarini sölüyodu başina küçüklüğündne beri geldiğini söyledi artik korkmuyomuş onlrdannn alişmişş bend ebu tür şeylere inanmazdm ama arkdşimn anlatiikalir çok etkiledi
ForumTURKA.Net
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.