SORUYU DOĞRU CEVAPLA BEDAVA 100 KONTÖR'Ü HEMEN AL

PDA

Tüm Versiyonu Göster : sakal bırakmak için hanımdan izin almak gerekli mi?

cemile
11-01-2007, 00:10
Sakal Bırakmak İçin Hanımdan İzin Almak Gerekir mi?
Allah Resulü buyuruyor:
"On şey vardır ki, bunlar fıtrattandır: Bıyıkları kısaltmak, sakalı bırakmak, misvak kullanmak, burnuna su çekip sümsürmek, tırnakları kesmek, parmakları yıkamak, koltukları yolmak, kasıkları traş etmek, büyük abdestten sonra taharet almak, ağıza su verip çalklamak." (Muslim, Taharet:361)
"Bıyıkları kısaltın, sakalı uzatın" (Tirmizi, 2764)
"Biz bıyıkları kısaltmak ve sakalı bırakmakla emrolunduk" (Tirmizi, 2765)
"Müşriklere muhalefet edin, bıyıkları kısaltın, sakalı uzatın." (Müslim,259)
Bütün peygamberler sakallı idiler.
Hadis-i şeriftede geçtiği gibi sakal, yaradılış icabı erkeklerde bulunması gereken bir kılıktır.
Hanefi, Mâliki ve Hanbeli mezhebine göre erkeklerin sakal bırakması vaciptir.
Bu üç mezhep imamı hadis-i şeriflerde geçen "veffirû, evfirû, v'afû" yani sakalı bırakın, sakal uzatın emiri vücup ifade ettiği için sakal vaciptir. Sakalı kesmekde haramdır. Yalnız Şafi mezhebine göre sakal sünnettir. Kesilmesi ise mekruhtur.
Sakal bırakmak için hanımdan izin almak gerekmez. Bu insanların uydurdukları bir sözdür. Bunun İslami bir kaynağı yoktur. Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerim'de:
"Peygamber size neyi getirip verdi ise onu alın, size yasakladığı şeyden de sakının" (Haşr Suresi 7)
"Ey iman edenler, Allah ve Resulüne itaat edin, işittiğiniz halde ondan dönmeyin." (EnfalSuresi 20) diye buyurmaktadır.
Farzları, vacipleri, sünnetleri yapmak için herhangi birisinden izin almak gerekmez.

f2celal
11-01-2007, 01:00
Eline Sagl;ik Cemile

Northwood
11-01-2007, 01:16
Sagol Cemile.

Kanuni45
11-01-2007, 10:47
Allah razı olsun, Eline sağlık..

ALbaTRoS
11-01-2007, 11:36
bunlar doğrumu? ben tam anlayamadım sakal kesmek nasıl haramdır ya :S anlamadım ben o kadar dinle uğraştım ne bileyim KUR'AN kursuna gittim ama böyle bişi öğrenmedim. neyse emeğine sağlık tşk ler cemile

MuTiNouS
11-01-2007, 20:09
Emeğine sağlık kardeşş

DoNKeY
17-03-2007, 03:52
emeğine sağlık...

wediealonee
20-03-2007, 13:53
saol cnm benim bildiim izin almalı idi aydınlattın allah razı olsun..

powerpunk
20-03-2007, 16:14
o kadar da olmaz ama ...

ZiYANKAR
20-03-2007, 22:04
İlginç

HaKeM
21-03-2007, 02:22
sakal bırakmak benim bildigim kadarıyla sünnet farz degildi herhalde ama bunu ögrencem..sakal kesmek bıyık kesmek günah oldugunu sanmıyorum bunuda ögrencem..

tşkLer ;)

basabela
29-05-2007, 20:33
emeğin için teşekkürler cemile çk saol:)

ksksea
30-05-2007, 12:15
Birşeyin Haram veya Helal olduğuna Sadece ve Sadece ALLAH karar verir.Kur'an da açıkça belirtilmeyen hususlara günah/sevap,haram/helal demek kişinin kendisini ALLAH'ın yerine koymasıdır(haşa).Hadis kitapları bile bu yetkiyi kullanamaz,bu yetki sadece ALLAH'ındır.Dikkatli olmanızı öneririm.Ayrıca ve daha da ilginci büyük çoğunluğu Hanefi olan Ülkemizde,Hanefi mezhebine göre ;
Sakal bırakmayan erkeği uyarmalı,yine de sakal bırakmazsa dövmeli,yine bırakmazsa Öldürülmelidir.İnanmayan açar okur!
Değerli arkadaşlar,uzun süren deniz yolculuklarımda herşeyi okudum,defalarca Kur'an ı,hadis kitaplarını,ilmihalleri sonuç olarak diyorum ki Sadece KUR'AN yeter.ALLAH selamet versin.

SORUYU DOĞRU CEVAPLA BEDAVA 100 KONTÖR'Ü HEMEN AL

ForumTURKA.Net