Tüm Versiyonu Göster : .::Kitap Özetleri ::.
SeSSiZ FeRYaT
07-01-2007, 21:18
[Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.] ([Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.])
aradığınız herşeyi bulursunuz derim ben ;)
-sweet dream-
08-02-2007, 18:55
teşekkürler çok yararı oldu...
babacansedat
03-03-2007, 00:30
ehuhe ne güzel ya :D
saol
SeSSiZ FeRYaT
03-03-2007, 16:05
...size yararı olmasına sevindim arkadaşlar...
ya arkadaslar bana yakup kadrı karaosmanoglunun hep o sarkı kıtabının ozetı lasımm nolurr yardımm edın cıldırıcam hıcbıyerde bulamadımmmmm
Polat1903
06-10-2007, 21:43
Mükemmel bir paylaşım aradığım her kitap var eline sağlık dostum fazla olmayacak ama +rep ;)
TheMattRock
30-11-2007, 19:10
çok işime yaradı saol
bana "ölü ozanlar derneği"ve"sol ayağımın" özeti lzm yrdm edebilirmisiniz?????ltfn!!!!!!!!
SeSSiZ FeRYaT
11-02-2008, 22:58
KİTABIN ADI Ölü Ozanlar Derneği
KİTABIN YAZARI N.H.Kleinboum
YAYINEVİ VE ADRESİ Hürriyet Ofset / Ercan Ofset A.Ş İSTANBUL REAL YAYINCILIK
BASIM TARİHİ 1990
KİTABIN YAYIM MAKSADI Kişilerin roman ve kitap okumaya teşvik.
KİTABIN ÖZETİ :
Sekiz arkadaş Welton Akademisi’nde okumaktadırlar. Welton akademisi’ ne buradan mezun yeni bir İngilizce öğretmeni gelmiştir. Bu öğretmen,çocuklara ilk dersinde “Bu günü yaşamalarını” söyler. Çocuklar bu İngilizce öğretmenini çok severler. Bir gün yemekteyken bu öğretmenin okul yıllığını bulurlar. Okul yıllığında Ölü Ozanlar Derneği’ nin üyesi olduğu yazmaktadır. Çocuklar, öğretmene bu derneğin ne anlama geldiğini sorarlar.
Öğretmen her gece herkes uyuduktan sonra bir mağarada şiir okuduklarını söyler. Bu arada oyunculuk seçimleri başlamıştır. Neil Perry de buna katılmak istiyordur. Fakat babası ona izin vermiyordur.
Babası onun kimya mühendisi olmasını istiyordu. Neil Perry babasının ağzından okula bir izin mektubu yazar. Oyunculuk seçmelerini kazanır. Bu arada Knox , Chris adında bir kıza aşık olur. Bu kızın sevgilisi okulun çeteleri içindedir. Knox kıza Neil’in oyununa teklif eder. Kızla beraber oyuna giderler.
Neil başarılı bir oyun çıkarır. Babası bu sırada oyun salonuna girer. Neil , oyuna katıldığı için babası sinirlenir. Eve geldiklerinde annesinden de azar işitir. En son babasının tabancasıyla kendisini öldürür. Arkadaşları bu olaya çok üzülür. Ölü Ozanlar Derneğini müdüre açıklarlar.
YAZARIN ANLATIM, ÖZELLİĞİNİ GÖSTEREN ÖRNEK :
“ Eğer bir insan düşlerinin yönetiminde gizlice ilerlerse, bir gün hiç beklenmedik bir an da başarıyla buluşur”
KİTAP HAKKINDA DÜŞÜNCELER :
Çok beğenilen ve kişileri roman ve kitap okumaya teşvik edebilen mükemmel bir kitap.
KİTABIN ANA FİKRİ :
“ Gerçek altında ayağınızın buz kestiği bir yorgana benzer”
Yorgan burada yaşama, hayata benzetilmiştir. Gerçek, aslında uygun nitelikler taşıyan anlamındadır. Gerçekler insanların bu gün bildiklerinden ibaret olsaydı, hiç buluna- cak bir şey kalmaz, ilimde ilerleme ve insanda gelişme diye bir şey bulunamazdı. Gerçekler ve bilinecekler sonsuzdur, ve çok çeşitlidir. Maddesel yönde olduğu gibi, ruhsal yönde de bilinecekler çoktur.
Bazı insanlar gerçeklerden korkup, kaçarlar bu çok yanlıştır. Çünkü gerçekler değil midir bizi yücelten,gerçekler değil midir bizim sevilmemizi sağlayan , gerçekler değil midir bizi iyiye, güzele yönlendiren.
Unutmayalım ki insanlar, bazen doğruluktan ayrılıp kötü yollara sapabilirler. Biz gerçekler için yaşayalım, o zaman saygı değer biri oluruz.
KİTAPTA BEĞENİLEN SÖZLER :
Olmak yada olmamak ,İşte bütün mesele bu !
Bu günü yaşamak.
Bir insan ne başarabileceğini görmek için, tamamen yalnız olmalıdır.Eğer bir insan düşlerinin yönetiminde gizlice ilerlerse, bir gün hiç beklenmedik bir anda başarıyla buluşur.
Sözcük ve fikirler dünyayı değiştirebilecek güce sahiptir.
Şiir ve romantizm aşk ve güzellik işte bunlar bizim yaşama sebeplerimizdir.
Not : Kitap özetlerindeki fikirler yazarların özel fikirlerini yansıtmaktadır.
SeSSiZ FeRYaT
11-02-2008, 23:02
Chrısty yirmi üç kardeşli ailenin bir çocuğudur.Chrısty dört aylıktan sonra farklı gelişmeler göstermiştir.Boynu hep arkaya düşüyor,bilekleri geriye kayıyordu.Bu sorunları ailesi kendileri çözmeye çalıştılar. Ama başarılı olamadılar.Chrısty bir yaşına geldiğinde doktora gittiler.Doktorlar çocuğun beyinsel özürlü olduğunu söylediler.Ailesi çocuklarının özürlü olduğunu kabul etmek istemiyordu.Beş yaşına kadar Chrısty hep böyle yaşadı.Tepki veremiyor,konuşamıyor,yürüyemiyordu.Derken Chrısty bir akşam herkes evde otururken ders yapan kardeşi Mona'nın elinden sol ayağıyla kalemi aldı ve karalama yapmaya başladı.Ailesi ve kendisi de bu harekete şaşırmıştı.Annesi Chrısty'le ilgileniyor ve ona alfabe öğretiyordu.Bir gün eve grip olan kardeşi Mona'yı tedaviye mahalle doktoru gelmişti . Chrısty'ni yazı yazarken görmüş ve oldukça şaşırmıştı.Sol ayağı Chrısty'nin herşeyiydi.Her ihtiyacını onunla karşılıyordu.Chrısty'nin bir arabası vardı.Bununla kardeşleriyle beraber dışarı çıkabiliyordu.Bir gün arabası kırıldı ve Chrısty sürekli evde oturmaya başlamıştı.Chrısty artık sürekli düşünüyor ve kendi halinden nefret ediyordu; dış görüntüsünden ve insanların ona bakışlarından.Chrısty oniki yaşına geldiğinde annesi birdaha doğum yaptı ve onun için hastanedeydi.Chrısty'e bakmak için eve bir kız geliyordu .Chrısty kıza aşık oldu.Kız Chrısty'ni sakinleştiriyor ve çevresiyle ilişkisini kolaylaştırıyordu.Ayrıca resim yapma hobisini kazandırmıştı.Fakat Chrısty onbeşine geldiğinde caddelerindeki Jenny'e aşık oldu.Fakat Jenny,Chrısty'le ilgilenmiyordu . Chrısty bunun görüntüsünden dolayı olduğunu biliyordu.
Chrısty her geçen gün daha da içine kapandı.Kardeşleri evleniyor ve çocukları oluyordu.O ailesinden uzaklaştığını hissediyordu.On yedi yaşındaydı ve artık sürekli resim yapmaktan sıkılmıştı.O yüzden küçük hikayeler yazıyordu.Bir gün ailesi Chrısty'ni zar zor bulduğu parayla seyahate gönderdi.Bu seyahatte Chrısty gibi özürlü çocuklar vardı.Chrısty burada kendisi gibi insanlarla vakit geçirdi.Kiliselere gidip iyileşmesi için dualar etti.Chrısty burada kendisine güven duymaya başladı.Bir haftalık seyahatten sonra eve geldiğinde yine eski Chrıstyndi.Yine kendi halini düşünüyordu.Yine böyle bir gündü eve bir adam geldi.Bu küçükken Chrısty'ni görüp sol ayağını kullanmasından çok etkilenen doktordu.Chrısty'ne yardım edebileceğini fakat tedaviye cevap verebileceğini anlamak için onu Londraya göndermek istemişti.Chrısty ve ailesi bu beklenmedik olay karşısında oldukça sevinmiş ve Chrısty düzelebileceğini öğrenince kendisine özgüveni gelmişti.Ama önce Londraya gidildi . Chrısty'nin tedaviye yanıt verebileceği anlaşıldı.Chrısty geri döndü ve fizik tedavisine başladı.Artık hergün kliniğe tedaviye gidiyordu.Chrısty'nin homurdanmaları bir süre sonra konuşmaya çevrildi .Artık konuşabiliyordu.Chrısty kendi hayat hikayesini yazmaya başlamıştı.Kitabı yazarken doktorundan yardım alıyordu.Çünkü o da oyunlar yazıyordu.Doktoru Chrısty'nin daha iyi bir şekilde yazabilmesi için bir hoca tutmuştu.Chrısty kitabının yarısını bitirmişti.Doktoru beyinsel özürlüler semineri olacağını ve Chrısty'nin kitabını burada okumasını istedi. Chrısty'de kabul etti.Chrısty seminerde yazdıklarını okudu.O gecede ailesi,doktorları ve izleyen seyirciler Chrısty'le gurur duydular.
tofita_masum
30-05-2008, 23:54
yaa bana emine şenlikoğlunun idamlık genç birde hristiyan gülü kitabının özeti lasııımmm hiçbiyerde yoqqq bu nasıl iş yaaaa......?yardımmmmmm lüüüütttffeeeennnnn
NiHaLPrEnSeS
05-09-2008, 13:44
heee buluruz kırık linkte değil mi
bana "ölü ozanlar derneği"ve"sol ayağımın" özeti lzm yrdm edebilirmisiniz?????ltfn!!!!!!!!
yukarda yazmışlar ya
Ölü Ozanlar derneği adlı kitabın filmini bulanlar lütfen link koyabilirmi
yakup kadri karasomanoğlunun heo o şarkı adlı kitabının özeti... lütfen bulun
ForumTURKA.Net
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.