SORUYU DOĞRU CEVAPLA BEDAVA 100 KONTÖR'Ü HEMEN AL

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Oduncu İle Şeytan DövüŞü

ALbaTRoS
19-12-2006, 21:51
ODUNCU İLE ŞEYTAN DÖVÜŞÜ

Odunculukla hayatını kazanan bir zat vardı.
Allah'a karşı kulluk" vazifesini yapar, kimsenin
ekşisine tatlısına karışmazdı. Bu zahit kişinin
bulunduğu köyün yakınında bir köy daha vardı,
onlar da dağda kutsal diye kabul ettikleri bir ağaca
taparlar, ondan meded beklerlerdi.

Oduncu, bir gün:
«Şunların Allah diye taptıkları ağacı kesip odun edeyim,
pazarda satarak ekmek parası kazanırım; hem de,
bir kavmi Allah'a isyandan kurtarmış olurum» diye düşünerek
Allah rızası için ağacı kesmeye karar verdi.Dağa doğru giderken
karşısına acaip suratlı pis bir adam çıkarak nereye gittiğini sordu.
Oduncu:

— Halkın Allah diye taparak Allah'a isyan ettikleri ağacı
kesmeye gidiyorum, dedi. Adam, oduncuya:

— Ben şeytanım... O ağacı kesmene müsaade etmiyorum,
deyince zahit oduncu, şeytana çok kızmıştı. Öldürmek için
hücum ederek yere yatırdı ve üzerine oturup hançerini
boğazına dayadı. Şeytan zahide:

— Ey zahid, sen beni öldüremezsin. Allah bana kıyamete kadar
müsaade etmiştir. Fakat gel o ağacı kesme, seninle anlaşalım.
Ben sana her gün bir altın vereyim, sen de ağacı kesmekten vazgeç.
Hem el ağaca tapıyormuş, günah işliyormuş senin neyine gerek,
altınını al işine bak, dedi.

Adam şeytanı bırakmıştı. Şeytan adama, akşam yatıp
sabahleyin yastığının altına bakmasını söyledi ve
anlaşarak ayrıldılar. Adam ağacı kesmekten vazgeçip,
evine dönmüştü.. Akşam yatıp sabahleyin yastığının altına
baktığında, altını gördü.

Memnun olmuştu, ikinci gün oldu. Fakat bu sefer şeytan altını koymamıştı. Adam kızıp baltasını aldığı gibi dağa ağacı kesmeye gitti. Fakat yolda yine şeytanla karşılaştılar. Adam şeytana iyice kızmıştı. Görünce:

— Seni sahtekâr seni, kandırdın değilmi beni?., diyerek üzerine hücum etti. Fakat evvelkinin tam tersine bu sefer şeytan adamı tuttuğu gibi altına aldı. Adam şaşırmıştı. Bu nasıl hâl der gibi şeytanın yüzüne bakıyordu. Şeytan:

— Hayret ettin değil mi? Niçin bana yenildiğinin sebebini söyleyeyim:

— Dün sen Allah rızası için ağacı kesmeye gidiyordun. Seni değil ben, dünyadaki bütün şeytanlar bir araya gelsek yine yenemezdik. Lâkin şimdi Allah rızası için değil de, sana altını vermediğim için kızdığından gidiyorsun, işte o yüzden bana mağlup oldun ve sana ağacı kesmene müsaade etmeyeceğim, dedi.

OLCAY
22-12-2006, 21:32
demek ki şeytan gücünü insanların günahlarından alıyor demekki dünyadaki hiçbir insan 1 dk lına günah işlemese aynı anda şeytan a allah rahmet etmesin şeytanı artık hz ismailin taşladığı yere gömeriz millet boşluğu değil şeytanın mezarını taşlar ama nerde 6 milya r insan 1 dk boyunca gühan işlemicek

VaTaNSeVeR
11-07-2008, 11:42
Allah Rızası

Vakti zamanında odunculukla geçinen, çalış kan, dürüst, dindar bir adam vardı O zamanda yaşayan bazı insanlar, yakın bir çevrede bulunan ve nadir yetişen bir ağaca kutsallık izafe etmişlerdi Adaklarını, dileklerini o ağaç aracılığıyla yapıyorlardı Bu oduncu anılan ağacı şirk (Allah'a ortak koşma) sebebi olarak görüyordu ve bunun için kesmeye karar verdi O zamana kadar kimse buna cesaret edememişti Oduncu bir gün baltasını aldı ve verdiği kararı uygulamak üzere yola koyuldu Yolda karşısına acayip görünüşlü, insana güven vermeyen biri çıktı Oduncu "sen kimsin?" diye sordu, o da "Ben şeytanım" diye cevap verdi Oduncu "Vay alçak vay hain demek insanları yoldan çıkaran sensin, şimdi seni geberteyim" diye söylenip üstüne çullandı Bir anda şeytanı altına alıp boğazına abandı "Demek ki insanları kandırıp o ağacı kutsallaştıran da sensin alçak herif" dedi Şeytan, "Boşuna uğraşma, çabalama, beni öldüremezsin, çünkü Allah tarafından kıya mete kadar insanları saptırmak için bana mühlet verildi Sen o ağacı kesmekten vazgeç sana bir öneride bulunacağım" diye karşılık verdi Oduncu "Kabule şayan ne önerin olabilir muzır herif?" diye çıkıştı Şeytan şu öneride bulundu:

- Sen o ağacı kesmekten vazgeçersen sana her sabah bir altın getirir yastığının altına koyarım Böylece seni geçindirmeye bile yetmeyen odunculuktan kurtulmuş olursun

Oduncu biraz yumuşar gibi oldu ve sordu:

- Peki vadettiğin bir altını getirmezsen ne olacak?

- O zaman bana dilediğini yap

Oduncu öneriyi, kabul etti, ağacı kesmeden geri döndü O gece yattı Sabah olunca yastığının altına baktı ve gerçekten bir altın konmuştu Buna çok memnun oldu Merakla ertesi günü bekledi Ertesi gün oldu ama yastığının altına para konmamıştı Belki başka bir yere koymuştur diye her yanı alt üst etti yine altın çıkmadı Buna çok içerleyen oduncu hemen bıçağını baltasını alıp şeytanı bulup öldürmek üzere yollandı Aynı yerde şeytanla yine karşılaştılar Oduncu şeytanı görür görmez hemen üzerine atıldı Ama önceki nin tersine şeytan kendisini bir un çuvalı gibi savurdu Adam kalktı, şeytanın üzerine yeni bir hamle yaptı Ama elini bile süremedi Artık insiyatif şeytana geçmişti Şöyle dedi:

- Boşuna uğraşma arkadaş, sen geçen sefer beni neredeyse haklıyordun, çünkü o zaman Allah rızası için yola çıkmıştın Şimdi ise bana kızgınlığın kendi nefsin için Bundan dolayı artık bana gücünü geçiremezsin, aksine sen mağlup olursun

religious
11-07-2008, 19:38
- Boşuna uğraşma arkadaş, sen geçen sefer beni neredeyse haklıyordun, çünkü o zaman Allah rızası için yola çıkmıştın Şimdi ise bana kızgınlığın kendi nefsin için Bundan dolayı artık bana gücünü geçiremezsin, aksine sen mağlup olursun ölüme kadar savaşıcaz nefsimizle;)

SORUYU DOĞRU CEVAPLA BEDAVA 100 KONTÖR'Ü HEMEN AL

ForumTURKA.Net