PDA

Tüm Versiyonu Göster : sivas gezelim ve görelim

izmirliyaman
21-05-2006, 19:26
KaNGaL BaLıKLı KaPLıCa

GÖKPINAR GÖLÜ- ŞUĞUL KANYONU
İlçemize 10 Km uzaklıktaki turistik ve piknik amaçlı kullanılan Gökpınar Gölü bir doğa harikasıdır. Derinliği orta kısımlarda 18 metreye kadar ulaşmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanıdır. Yapılan çalışmalarla her geçen gün çehresini biraz daha değiştirmekte ve ihtiyaçlara karşılık vermektedir.

BURUCİYE MEDRESESİ
Selçuklu Sultanı III. Gıyaseddin Keyhüsrev (1264 - 1282) dönemi Anadolu coğrafyasında önemli ticaret ve kültür merkezlerinden biri olan ilimizin eğitim alanındaki en önemli faaliyetleri 1271 yılında yapılan Gökmedrese, Çifte Minareli Medrese ile Buruciye Medresesinin yapımıyla kendini gösterir.
15. yy kadar önemini kaybetmeyen İpek yolunun Anadolu'da önemli merkezlerden biri olan ilimizde; 13. yüzyılın ikinci çeyreğinde (1243) Anadolu Selçukluları ile İlhanlılar arasında yapılan Kösedağ Savaşı (Suşehri - Zara ilçeleri arası) sonrası İlhanlı hakimiyetinde kalmıştır. 1271 yılında İlhanlı Veziri Mehmet Cüneyni tarafından yaptırılan Çifte Minareli Medreseye karşın Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından aynı yıl Gökmedrese yaptırılmıştır. 1271 yılında yapılan 3. Medrese (Buruciye Medresesi) ise Sivas'ın ileri gelen zenginlerinden olan aslen Hamedan (İran) yakınlarındaki Burucird şehrinden olan Muzaffer Burucerdi tarafından pozitif bilimlerin okutulması amacıyla yaptırılmıştır.

aZiM
02-07-2006, 17:49
way be sivass guzele benziyo

lalezari
13-08-2007, 17:37
fotolariningoremedim ama ben sivasliym orlari biliyorm cok guzel yinede sagl

мєя¢αη
13-08-2007, 22:48
Konuda Resim Yok