SORUYU DOĞRU CEVAPLA BEDAVA 100 KONTÖR'Ü HEMEN AL

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sigara Nasil Birakilir?

~3xs3lans~
23-06-2007, 18:04
[Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.]

"ÇOK SİGARA İÇİYORUM"AMA BIRAKAMIYORUM DİYORSANIZ İŞTE SİZE ÖNERİLER!..

Türkiye’de 20 milyon kişi sigara tiryakisi. İçenler yüzünden içmeyenler de sürekli zehirli hava soluyor.Sigara, sadece sağlığa değil, cebe de zarar... Nasıl bırakabilirim diyorsanız. İşte size püf noktaları...

~~1- Kararlı olun~~

Sigarayı bıraktıktan sonra karşılaşabileceğiniz kilo alma, gerginlik, konsantrasyon güçlüğü, asabiyet, çöküntü ve huzursuzluk gibi sorunların sizi korkutmasına izin vermeyin. Sizin için geçerli olan sebepleri bulun ve sağlığınız için çok önemli olan bu kararı vermekte gecikmeyin. Sigara içenler, ortalama 5 ila 7 kez denedikten sonra sigarayı bırakabilir. Geçmişteki bırakma girişimlerinizi başarısızlık olarak görmektense, her denemeden öğrendiğiniz, bir sonrakinde size yardımcı olabilecek noktalara odaklanın (örneğin, niçin tekrar başladığınızı gözden geçirip, bir dahaki denemenizde tekrar başlamamak için önlemler alın.)
~~2- Bir tarih belirleyin~~

Sigarayı yardımsız bırakmaya karar verdiyseniz, önünüzdeki üç hafta içinde bunu yapmak için bir tarih belirleyin. Bu tarihi yakınlarınıza duyurun ve bu konuda size destek vermelerini isteyin.
Sigarayı bırakma tarihi geldiğinde, kararınızı kesinlikle uygulayın.
~~3- Doğru beslenme ve egzersiz şart~~

Bol miktarda su ve düşük kalorili içecekler tüketin. Şekerli ve yağlı yiyeceklerden daha az tüketmeye çalışın. Böylece kilonuzu korumuş olursunuz. Ayrıca düzenli egzersizi de ihmal etmeyin.
~~4- Yeterince uyuyun~~

Yeterince uyumaya ve dinlenmeye dikkat edin. Düzenli olarak ve kolayca uygulayabileceğiniz bir egzersiz progr..... başlayın (düzenli yürüyüş yapmak ya da yüzmek gibi).
~~5- Kendinizi oyalayIn~~

Boş kalmaktan kaçının. Canınız aşırı derecede sigara içmek istediğinde, başka bir aktivite ile meşgul olun. Derin ve yavaş nefes alarak rahatlamaya çalışın.
~~6- Stresi hobilerinizle yenin~~

Günlük hayatın getirdiği stresi azaltmak için hobi edinmek gibi yeni alternatifler yaratın. (Egzersiz, yoga vb.) Sigarayı bırakan kişilerin ortak özelliği, sigara içmenin yerine keyif aldıkları başka bir aktivite koyabilmeleridir.
~~7- Uzmana danışın~~

Eğer, sigarayı bırakmak için yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, örneğin ‘nikotin yoksunluk belirtileri’ denilen gerginlik, konsantrasyon güçlüğü, asabiyet, çöküntü, huzursuzluk gibi sorunları yoğun yaşıyorsanız, mutlaka bir uzmanla görüşün.
~~8- Uygun zamanı seçin~~

Mevsimsel değişikliklerden etkilenenlere, kendilerini daha pozitif buldukları mevsimde sigarayı bırakmaları önerilir. iş yoğunluğu geçici ise, en iyisi bu dönemi atlattıktan sonra sigarayı bırakmayı planlamaktır. Ancak, yoğunluk çoğumuzun işi için devamlı bir özellik olduğundan, iş yoğunluğunu bahane ederek bırakma tarihini ertelemek doğru değil.
~~9- Çevrenizden yardım isteyin~~

Sigarayı bırakmaya çalışanların, eşi ya da yakın bir arkadaşının desteğini alması çok önemli. Bu kişilerin sigarayı bırakmadaki başarı oranı, diğerlerine göre daha fazla.
Eğer eşiniz ya da yakın arkadaşınız da tiryaki ise ve sigarayı bırakmak istemiyorsa, en azından bir süre yanınızda sigara içmeyerek ve sizin ulaşabileceğiniz yerlerde sigara bulundurmayarak size destek olmalı.
~~10- Azaltarak bırakmayın~~

Sigarayı tamamen bırakın. Azaltarak bırakmaya çalışmak,
çoğunlukla süreci uzatır ve başarısızlıkla sonuçlanır.
Sigarayı bıraktığınızda, “Bir nefesten bir şey olmaz” düşüncesine direnin. Tek nefes çekmek bile sizi sigara tiryakiliğine geri götürür ve her şeye yeniden başlamak zorunda kalırsınız.
~~11- Sigarayı çağrıştıran her şeyi ortadan kaldırın ~~

Evinizdeki ve işyerinizdeki bütün sigaralardan kurtulun. Çakmak, küllük, kibrit gibi sigara içmeyi hatırlatan nesneleri, göz önünden uzak yerlere kaldırın. Sigarayı bırakmak için geçerli olan sebepleri tekrar hatırlayın. Sigara içilen ortamlardan ve içen insanlardan uzak durun.
~~12-Kendinizi Şımartın~~

Kendinize iyi davranın. Sigarayı bıraktığınız gün, en sevdiğiniz yemeği sipariş edin, sinemaya gidin, sizi rahatlatan aktiviteler planlayın. Bu günü dolu yaşamaya dikkat edin, boş kalmaktan kaçının. Sigara içmediğiniz için kendinizi ödüllendirin. Sigara içmeyerek biriktirdi€iniz parayla, kendinizi mutlu edecek şeyler yapın: Seyahate çıkmak, bir restorana gitmek, yeni bir kıyafet almak gibi...
~~13- Kriz anında kaçın!~~

Aklınız sigaraya takıldığında, o anda yapmakta olduğunuz işi bırakıp ortamdan kısa süre uzaklaşın, örneğin kısa bir yürüyüş yapın ya da yapmanız gereken başka bir işe yönelin. Bu yoğun isteğin kısa sürdüğünü ve araya başka bir aktivite koyduğunuzda, azaldığını göreceksiniz.

Sigara içme dürtüsünü kontrol altında tutmanız, zaman içinde kolaylaşacak. Düşük kalorili yiyecek ve içeceklerle ağzınızı meşgul edin.
Nude Lindsay Lohan saver[Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.]

MeLoNie
24-06-2007, 21:27
bu günümüzde gercekten sigara bir problem madi geliri iyi oldugundan yeterince uyarilmiyor.

ismonet
26-06-2007, 08:33
Sigara Tuvallette Keyıf Icın Yapılmıstır.Ama gunumuzde moda halıne geldı Herkesin elinde sigara ölüm tuzağı bence bunlar

alpike
17-07-2007, 14:16
:sigara:bende sigara kullanıyorum fakat bırakamıyorum adeta bir sevdiğine bağlanırsın ya onsuz kalmaktan korkarsın tıpkı o konumda bırakamıyorum

alpike
17-07-2007, 14:21
:mecry:zaten bunları yapmayı becersek bırakabiliriz canım sigara isteyip krize girdiğim anda bakkalı buluıyorum

aZiM
12-09-2007, 21:44
cok guzel bir konu tesekurler!!

emreden
13-09-2007, 20:51
benim tanıdığım biri vardı
çok sigara içerdi bıraktı ve çok kilo aldı:D:D:D:D:D:D:P

Süzülenbulut
15-09-2007, 01:38
neden içtiğimi bile bilmeden içiyorum işte en çok zor olanda bu herhalde allah yardımcımız olsun ne diyebilirm ki başka :42:

ScuLL
13-10-2007, 13:08
bence sıgara benı bıtırsın AmA BEN asla sıgarayı bıtıremem ...

yasemin78
22-12-2007, 01:13
arkadaşlar karar vermek başarmanın yarısıdır bence.saçmalamayın.sigara gerçekten çok kötü ve tehlikeli...kendinizi kandırmayın.karar verin ve kafanızdan atın sigarayı...

avan35
24-12-2007, 21:31
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ay_ParÇaSı
26-12-2007, 00:11
sigarayı bırakmak için stresten kurtulmak lazım xD

cıngıllı
27-12-2007, 18:55
sigarayı bırakamıyorum demek kendimizi kandırmak demektir...

ben sigarayı ramazan ayında bıraktım...25.09.2007

Helal be!!!:wink:

avan35
26-01-2008, 14:20
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,

frkn19
09-02-2008, 00:47
bence bu konular hiçbirşeyi etkilemez bi insan sigrayı bırkmak istiyor ise o zaten direk olarak bitirir tarih belirlemek falan yanlış sürekli tarih belirlerim ama o tarihten o tarihe sallarım bu bir anda yapılacak bişi kafanda bitirceksin zaten bu psikolojik aklına gelmediği zaman içmiosun..

avan35
10-02-2008, 18:42
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,

slm2
19-02-2008, 02:34
arkadaşlar ben bırakıcam dedim bıraktım hiçte aramıyorum çok rahatım keşke daha önce bıraksaymışım...paketide yeni almıştım ama attım.

Łσφїĉᣣу
19-02-2008, 09:17
herkes siqarayı biraksın...

SæR!KæYæ
19-02-2008, 19:33
eevet arkadaşlar sigarayı bırakanda var bırakamayanda bırakmak isteyen aklına koymalı ve bol bol lolipop yemeli :D

maykil
20-02-2008, 18:53
valla ben iciyorum, birakmayida düsünmüyorum, kendimi kandirmamada luzüm kalmiyor, agazimda kokmuyor (naneli sekerler icat edildi!!!) ama kimseninde icmesini istemem. Bana bir sigara uzatildigindan beri iciyorum, oyüzden kimseyede sigara uzatmiyorum. Icmeyenler size sigara uzatan eller, dost elleri degildir...

çarşambalı
21-02-2008, 19:17
Eğer ben sigarayı bırakmaz isem Hanım beni boşayacak...

Conc3rN
22-02-2008, 16:25
bence sigara bir para tuzaği oLmakLa birLikte ÖLÜM TUZAĞİDİR....İçenLer Biraksin...Çok zordur beLki ama ben bıraKıLmasından yanayım.:.

Conc3rN
22-02-2008, 16:27
fLood yapmayaLim

slm2
13-03-2008, 17:26
arkadaşlar şu sigara denen illet varya .....

bırakın içmeyin bıraktıktan sonra göreceksiniz hayatın ne kadar güzel ve tatlı olduğunu ya su'yun bile tadı farklı geliyor insana. Ben içiyordum aniden bırakıyorun dedim ve bıraktım (sigara paketinide yeni almıştım,)Tavsiyem kendini seven kendine değer veren şu pis şeyi bıraksın içmesin. İçmeyin arkadaşlar sadece kendimizi ve çevremizdekileri zehirlemekten başka hiç bir faydası yokkkkkkkk ha birde maddi olarak tabii. BIRAKIN ARKADAŞLAR BIRAKIN...............

maykil
13-03-2008, 18:31
:sigara:bende sigara kullanıyorum fakat bırakamıyorum adeta bir sevdiğine bağlanırsın ya onsuz kalmaktan korkarsın tıpkı o konumda bırakamıyorum

aynen bende

maykil
13-03-2008, 18:59
sen sigara mı içiyosun :eek:

neyse afrikada bırakırsın :D

hic sanmiyom:Dama afrikadakileri alistiririm:D saka saka tabi..keskeeeee biraksam:42:

FaBrieL
13-03-2008, 19:19
aynen bende

sen sigara mı içiyosun :eek:

neyse afrikada bırakırsın :D

simay özcan
16-03-2008, 12:34
ya yapayları var kesinlikle bir şekilde bırakılır önemli olan kafada bitirmek unutmak sürekli onu düşünen biri nasıl bırakabilirki?????

mmali
17-03-2008, 21:40
olmuyor...kaç kere denedim...

maykil
18-03-2008, 01:43
ya yapayları var kesinlikle bir şekilde bırakılır önemli olan kafada bitirmek unutmak sürekli onu düşünen biri nasıl bırakabilirki?????

sorunda o ya zaten, kafada nasil bitecek???

3aa
18-03-2008, 10:42
sigara bırakılmaz o seni bırakır .allahj bıu ssigara satanların belasını versin

hamza_1234
29-03-2008, 21:52
ben boşta dolu cigara içiyorum nasıl olcak bununda bir caresi varmı acaba

fenerli kız
12-04-2008, 23:19
bence kullanmayın gençlıgınıze yazık arkadaslar çürüyüp gidiyosunuz.

manyakk3
17-04-2008, 16:07
sigara demek hayat demek herkese tavsiye ediyorum herkes içsin bence

kadir_nas
30-04-2008, 14:28
Sigara tamamen piskolojide bırakılabilinir diye düşünüyorum ve uyguluyorum ben daha bıraktım demiyorum bir bucuk aydır sadece ara verdim diyebiliyorum çünkü daha önceki denemelerimde sigarayı bırakamadım şimdi ise hiç olmadık bi zamanda bi anda 7cmboyunda 7mm eninde ve içinde ne oldugu tam anlamıyla bilmedigimiz sadece rahatlattığını düşündüğümüz bir cisme bagımlı kalacak kadar aciz ve onun karsısında ezilicek kadar güçsüz olmadığımı düşündüm ve halada düşünmekteyim benden güçlü olursa hayatta hep iradesiz bir insan olarak görücem kendimi ama bu yarışta galip gelen ben olucama inanıyorum.
İnanırsanız başarırsınız...

Herkese sigarasız saglıklı gelecekler dileğiyle...

Hoşçakalın.

Na2aR
03-05-2008, 03:18
aslında çok zor değil bırakmak ama işimize gelmiyor :)

xxxyorgunxxx
11-05-2008, 20:50
bu gidişle bırakırım

avan35
18-05-2008, 15:17
.................................................. .................................................. ...........

Mayhart
26-05-2008, 02:38
26 yıl sigara içtim. Son 10 senedir günde 2,5 paket Tekel 2000 içiyordum. Sonra kalp krizi geçirdim ve o andan beri yaklaşık 1,5 yıldır sigara içmiyorum.

Sigara kullanımı konusunda ,hayatta iki tip insan tanıdım. Birincisi, kimi gün 10-15 sigara içip , sonraki gün sigarayı hiç aramayıp mesela 2 gün hiç içmeyenler, ikincisi benim gibi, sigarayı dost tutup onsuz yapamayanlar.
O birinci tipte olmayı gerçekten çok isterdim. Ama yaradılışım buna müsait değil.

Söyleyeceklerim, kendini ikinci tipte görenlere;

Sigara büyük bir beladır. Bir kez başladıysanız artık ölene kadar onu tamamen unutmazsınız. Bir gün bırakırsanız, üzerinden yıllar bile geçmiş olsa, rüyalarınızda sigara içtiğinizi görebilirsiniz. Yıllar sonra bir taneden bir şey olmaz deyip bir sigara yakarsanız, artık tekrar sigarayı bırakmak için aynı yollardan bir daha geçmeniz gerekir. Söylendiği gibi ilk 3 günü atlattığınızda değişen bir şey olmayacak, hatta ilk aylarda çok ciddi sigara krizlerine girebileceksiniz. Kendinizi ilk 6 ayın çok zor, sonraki 6 ayın da zor geçeceğine hazırlamadan sigarayı bırakmayınız. Birçok kez sigarayı bırakma girişimim oldu ve beklentim bir iki ay sonra sigarayı unutacağım yönündeydi. Hiç öyle olmadı. Şu anda 1,5 yıldır sigara içmiyorum. Belirli anlarda sigarayı aradığım oluyor ama artık onunla mücadele edebiliyorum.

Sigarayı bırakmayı düşünenlere ya da bırakmış olup da destek arayanlara elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

Herkese sigarasız günler dilerim.

setra
28-05-2008, 02:49
bilgi paylaşımı için teşekkürler.ben uzun yıllar ve günde 3 paket sigara içerken bundan sonra içmiyorum deyip bırakan paketi ve çakmağıda karşısına koyup onunla inatlaşan ve 3yıl bitip 4.yıla giren bir kardeşiniz olarak tavsiyem herşeyden önce olayı beyninizde bitirmeniz gerkir .başkada bir şeye gerek yok.sağlık dolu günler dileklerimle.

karakule1500
31-05-2008, 11:09
valla bir tiryakinin ayda yuz milyondan fazla verdigi dusunulecek olursa sigara kadar bizi somuren kimse yok bir ogrenciysen hele aman aman

SaGopa Kajme®
31-05-2008, 23:43
Yha içmiyorum içmemde ztn

mkaans
24-06-2008, 14:02
Bende bırakacağım zaten...

rock.angel
25-06-2008, 10:54
yaa arkadaşlar sigara acayip zararlııı bırakmanızı dılıyorumm..!!

whonderbah
25-06-2008, 22:46
yaa arkadaşlar sigara acayip zararlııı bırakmanızı dılıyorumm..!!

Öyle bir duygulandım ki, sırf senin için bırakabilirim yani (:

wanted_007
26-06-2008, 13:25
sıgarasız ortam sıgarasız dunya:):) ıcın el ele

elecman
01-07-2008, 00:30
sigara alkol,uyuşturucu gibi maddelerden sonra dünyanın en pis şeyidir.Hem pis kokusu var,hem vücuda zarar veriyor,hem de para ile zehir almak gibi birşey oluyor.Kansere neden olan sigaradan uzak duralım.:)

darpık95
01-07-2008, 15:20
sigara içenler lütfen dikkate alsın çok önemli bir konu.paylaşım için teşekürler

alpstr
02-07-2008, 06:55
Ya misafir gelince oturduğumuz odada sigara içiyo :D Bir şey de diyemiyoruz. Adam hiç deilse içine çekmiyo biz içimize çekiyoruz :D

geyikbjk
10-07-2008, 14:02
sigara içenler hep bırakınca ne yapacaklarından korkarlar çay sigarasız olurmu herkez içerken ben ne yapcam yalnız kalınca napcam vs yani sigarasız olmucak sanırlar bu düşünceyi yenerlerse sigarayı rahatlıkla bırakırlar herkese bırakmakda başarılar

Hack_Life
06-09-2008, 18:05
:mad: ewt doqru çevrelerimizde baya insan sigara içior offf:mad:

big smoke
06-09-2008, 21:08
bizim komşumuz sigaradan öldü

snake157
16-09-2008, 19:22
önce nie içtiğini bilmeli kimin sebebi var

kuzey_16
21-09-2008, 04:19
defalarca bırakmayı denedim 2 ay elimi bile sürmedim ama en zayıf anımda beni yakaladı hep. moralım bozuldumu sıkıldım mı illaki bir tane yakıyorum.

arnoldo1
24-09-2008, 12:02
peki çok güzelde bide beni dinleyin birde herkesi dikkatlice okudum ve herkes bildiği bilmediği herşeyi yazmış ben yıllardır sigara kullanıyorum 26 yaşındayım 12 yaşımda başladım askerde bırakmak istedim ve bıraktım sevgilim en yakın arkadaşımla evlendi sonra sigarayla birlikte içine başka maddeler koyarak devam ettim sonra askerlik bitti geldim bi iş bulamadım sigaraya devam sıkıntı üzerine sıkıntı sonra evlenmeye karar verdim kötüde olsa bi iş buldum ve bide kız buldum 5 ay çıktık ölümüne aşık oldum çok seviyordum sigaraya yine ara verdim 5 ay içmedim yani insan istedikten sonra iradesinin kuvvetini anlar sonra sevgilim terketti yine sigara içinde başka maddeler şimdi bukadar konuşana soruyorum ben neden bırakayım sigarayı ölümü haketmedimmi daha herşeyide anlatmadım kısacasını anlattım bu şekilde yaşadıkça insan ne sigaradan vazgeçer nede başka şeylerden ilk önce siz ve size benzeyen sigarayı bırakın diyenler önce işsizliğe yaşama kolaylığına çare bulsunlar insanları sinire sitrese sokmasınlar sonra sigarayı bırakın diye haykırsınlar ozaman destek olmazsam şerefsizim

alev_hayal07
28-09-2008, 17:15
çok guzel bır konu tsk ederım

No_FeaR58
28-09-2008, 19:03
hic baslama sıgara ıcerek adam olunmaz.

emre-yunus
02-10-2008, 03:00
konu cok güzel ,tesekkürler....paylasim icin cok sagol...

irem gümüş
02-10-2008, 11:37
konu için teşekkürler

crazyosssy
24-10-2008, 04:29
gerek yok ya sıgarayı ne bırakcam

alis_sıla
04-11-2008, 15:43
çok güzel önerilerin olmuş arkadaşım ama bunları yapacak kadar cesaretli ve iradelimiyiz günde 14 saat çalışıp uykusuz gecelerede dersleri sığdırıp 3-4 saatlik uykuyla sığınabileceğim tekşey sigaraysa eğer nasıl kurtulabilirim 3 yıldır kullanıyorum ve bırakmak için herşeyi yaptım sadece faydalı olan azaltmak oldu günde 3 tek sonra açığı kapatma çabaları günde 2 paket ne yapacağımı şaşırdım bu illetin elinde :)))

avan35
07-11-2008, 08:33
isteyen sigarayı bırakır hiç bir şekilde mazeret istemiyorum,,,

avan35
15-11-2008, 14:05
evet ne diyorsunuz sigarayı bırakıyormusunuz,,,

sivasli_cesur
27-11-2008, 16:58
haklısınız ama bence sigarayı bırakmak irade işidir isteyen istediği zaman bırakabilir tabii bu benim düşüncem bu arada foruma yeni üye oldum beni de aranıza kabul ederseniz sevinirim.

SORUYU DOĞRU CEVAPLA BEDAVA 100 KONTÖR'Ü HEMEN AL

ForumTURKA.Net