Tüm Versiyonu Göster : windowsta neden con klasörü oluşturulamaz
sarabande
10-03-2006, 03:23
garip olaylar bölümünde rastladığım bir konuya verdiğim cevabı burada da yayınlıyorum windowsta con adı altında bir klasör oluşturamayız çünkü
con bir MS-DOS dosyasıdır ve aşağıdaki görevi yapar...
CON - Console; ekran ve klavye giriş çıkışlarını yakalamak kontrol etmek - handle input and output.
Bu nedenle aynı isim altında başka bir dosya açılamıyor, ayrıca;
NUL, AUX, LPT1, COM1 adı altında da dosya açamıyorsunuz, durum budur
EĞER CON ADINDA BİR KLASÖR OLUŞTURULABİLSEYDİ EKRANINIZ VE KLAVYENİZ ÇALIŞMAZDI
anlatımından ve aydınlatmandan dolayı teşekkür ederim...
yani kısacası içerikteki çakışmayı öneleme babında bu adda klasör oluşmaz.
Daha mantıkLı ßi açıkLama olamazdı.SaoL;)
west-coast
01-07-2006, 02:07
dostum ben olusturuom C:\Documents and Settings\All Users star menu ismini degitirin con olarak olacaktir
Slazenger
03-07-2006, 18:48
Bende bunu merak ediyordum Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler
dynamitMC
08-09-2007, 23:10
Millet ben yaptım cidden.Hem de arkadaşların dediğini yapmadan!Yeni klasör açtım.con dedim,değişti.Windows xp kullanıyorum hem.İsterseniz bakabilirsiniz resme.Yalnız resim ekleme yerini bulamadım.Link veriom.(Link canlıdır,taze yani.Rapid 3 ay mı 30 gün mü ne sonra bedava yapılan uploadları siliyomuş.Yani bana link ölü mölü derseniz asıl siz ölüsünüzdür.30 gün veya 3 ay geçmeden önce bana böle demeyin yani.)[Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.]
Bilin bakalım nası yaptım?:D:D:D
Panic_Attack
10-09-2007, 17:36
Millet ben yaptım cidden.Hem de arkadaşların dediğini yapmadan!Yeni klasör açtım.con dedim,değişti.Windows xp kullanıyorum hem.İsterseniz bakabilirsiniz resme.Yalnız resim ekleme yerini bulamadım.Link veriom.(Link canlıdır,taze yani.Rapid 3 ay mı 30 gün mü ne sonra bedava yapılan uploadları siliyomuş.Yani bana link ölü mölü derseniz asıl siz ölüsünüzdür.30 gün veya 3 ay geçmeden önce bana böle demeyin yani.)[Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.]
Bilin bakalım nası yaptım?:D:D:D
dostum .con değil direk con :D vede con yapamazsın
by hacKing
07-01-2008, 20:57
kardeşler sadece con deil com1 com2 com3 com4 com5 v.b olmaz ayrıca belgelerimde con yazısı olur
yavruaslan56
20-01-2008, 17:13
ben zaten biliyodum ama sağoll
yavruaslan56
20-01-2008, 17:30
iy güzel olmuş
™ |Dk_AsHeUl| ™
25-01-2008, 17:14
ya bende merak ediyodum diyom acaba microsoftu kuran kişi birine gıcıktı onun adımı felen diyodum ama saçmaydı tabi
CyberKorSanXxX
28-10-2008, 23:08
[Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekiyor. http://www.forumturka.net/forum/register.php link'ini alıp browser'ınıza yapıştırmanız yeterlidir.]
İŞte ispatı İsterSeniz DAha yakından Bakın :D
snakeeye
29-10-2008, 09:38
bir de nasıl yaptıgını anlatırmısın arkadaşım bizde bilelim...
Moonwalker
29-10-2008, 11:55
arkadaş kendisini zeki zannediyo :):) başına ve sonuna boşluk koyarsan yazı hemde ortalanmış olup gerçek gibi görünür."cyberkorsan" istersen bide o klasör seçili halde bize screenshot gönder :D:D o boşluğu "space" tuşu ile değil Alt + 0160 yaparak deneyin bakın :p:D
ForumTURKA.Net
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.